(P) Luxor, cel mai mare muzeu în aer liber

Mult prea mic în comparație cu orașul Cairo, dar mult mai liniștit și mai curat, Luxor este locul care ascunde comori uitate de timp, oameni frumoși și legende vii. Descoperă la pas una dintre cele mai impresionante destinații ale lumii și lasă-te cucerită de atmosfera de poveste.

egipt

Orașul celor 100 de porți

Luxor a fost în timpul Regatului Nou capitala Egiptului, numită pe atunci Teba. Astăzi este cel mai mare muzeu în aer liber unde vestigiile antice așteaptă tăcute călătorii din toată lumea. Impresionant este că în acest micuț orășel, unde sătenii trăiesc destul de modern, pășești într-o atmosferă atât de istorică, atât de învechită, cu tradiții și obiceiuri bine păstrate și monumente surprinzătoare.

Pe un drum lat și foarte curat, străjuit de hoteluri de lux și vase de croazieră, nu foarte departe de centrul orașului se găsește cea mai bine conservată parte a locului: zona templelor și a muzeului. Complexul Karnak este cel mai impresionant templu egiptean ridicat după rigorile faraonilor, îndeplinind legile matematice și astrologice. De altfel, Templul închinat Regelui Ramses al II lea și reginei Nefertari este singura astfel de construcție în care cele două statuete sunt egale ca înălțime. În restul templelor statuile de regine sunt mult mai mici ca cele de faraoni și nu la fel de impresionante.

Construcții după legi astrologice

Cea mai misterioasă parte este că templul a fost ridicat în așa fel încât, de două ori pe an, în ziua nașterii faraonului și în cea a încoronării acestuia, fețele de statui ale lui Ramses și zeilor Amun și Ra sunt luminate de soare, în contrabalanță cea a zeului infernului rămâne în întuneric.

Tot în zona complexului se află și cel mai mare lăcaș de cult, la construcția căruia au participat aproximativ 81.000 de persoane. Templul lui Amun este totodată străjuit de obeliscuri uriașe, temple mai mici ca dimensiune, statuete gigantice reprezentând mai mulți faraoni ai Egiptului, și câteva capele închinate unor zeități.

Ceva mai departe de oraș se găsesc Valea Regilor și Valea Reginelor, cu mormintele funerare ale faraonilor, reginelor și copiilor acestora, flancate de capele, temple, coloane și obeliscuri nesfârșite.

de Mădălina Isar

 

OFERTE TURISTICE EGIPT

Hurghada:

Three Corners Empire Hotel 3*, demipensiune – de la 295 euro/persoană/sejur (disponibil în programul Senior Voyage 2015-2016)

Shams Safaga Beach Resort 4*, All Inclusive – de la 349 euro/persoană/sejur

Imperial Shams Abu Soma Hotel 5*, All Inclusive – de la 379 euro/persoană/sejur

Sharm el-Sheikh

Faranna Heights Resort 4*, demipensiune – de la 295 euro/persoană/sejur (disponibil în programul Senior Voyage 2015-2016)

Club Faraana Reef Resort 4*, All Inclusive – de la 415 euro/persoană/sejur

Regency Plaza Aqua Park Hotel 5*, All Inclusive – de la 428 euro/persoană/sejur

Servicii incluse: bilet de avion – cursă directă charter, 7 nopți de cazare, masă în fucţie de oferta hotelului, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistență turistică în limba română. Detalii pe www.christiantour.ro  sau la telefon 021.270.00.99.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber