(P) Kefalonia, o insulă de neuitat!

Grecia, cu istoria sa grandioasă și plajele idilice, pare desprinsă din povești. Este țara viselor care devin realitate, a vacanțelor perfecte și a insulelor decupate din grădina raiului. Explorează în această vară una dintre cele mai frumoase destinații ale țării: Kefalonia, insula peșterilor ascunse!

kefalonia

Melissani, simbolul insulei

Loc al naturaleței și al plăcerilor estivale, Kefalonia se remarcă printr-o serie de obiective turistice născute din apa sărată a mării și sculptate de vânt și soare. Simbolul insulei este fără doar și poate peștera Melissani, scobitura din roca cu lac subteran în nuanțe azurii, care își schimbă culoarea în fiecare moment al zilei.

Peștera se găsește foarte aproape de Sami, așa că se poate ajunge destul de ușor aici. Fascinant este că acoperișul grotei s-a surpat în anul 1953 în urma unui cutremur (așa a fost descoperită), iar peisajele văzute de aici sunt aproape ireale. Nu mai spunem nimic de faptul că această grotă are o acustică fantastică, iar în fiecare zi se organizează concerte de muzică clasică care țin în jur de 15 minute. Asistă la un astfel de moment pentru o experiență de neuitat.

Argostoli, locul frânturilor venețiene

Cel mai mare oraș al insulei este un adevărat nucleu de baruri și cafenele, cu o viață de noapte incitantă și destul de multe amprente ale trecutului zbuciumat. Din păcate, multe dintre clădirile coloniale au fost distruse de cutremurul din `53, însă în centrul orașului încă mai pot fi văzute frânturi venețiene și ruine ale unor castele. Tot aici vei găsi o mulțime de plaje cu nisip fin, mari și dotate cu beach baruri și șezlonguri. Este stațiunea modernă care te invită să petreci până în zorii zilei.

Assos, orașul caselor albe cocoțate pe o colină

Nu mică îți va fi mirarea când vei păși pe tărâmul rustic al orașului Assos și vei vedea că toate lucrurile sunt puse la locul lor în comuniune cu natura. Chiar și arhitectura respectă legile naturii, iar localnicii se bucură aici de fiecare moment de liniște, care pare adevăratul obiectiv turistic al locului. Casele din Assos sunt vopsite în alb strălucitor, mici și înghesuite pe o colină cu vedere către mare, construcțiile moderne dar cu aer rustic te invită la visare.

de Mădălina Isar

Sejur Kefalonia 

Hotel Kalypso 2*- de la 308 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber