(P) Lefkada, o destinație de văzut în această vară

Mereu la modă și de fiecare dată la fel de frumoasă, insula grecească Lefkada este un paradis flancat de stânci albe sculptate de timp și vânt, cu plaje imense și sate liniștite. Descoperă tavernele tradiționale ascunse pe străzile în pantă, gustă celebra musaka cu iaurt grecesc și bucură-te de atmosfera familiară a insulei.

Lefkada

Plajele… bijuteriile insulei

Când te gândești la Grecia, îți vin în minte o mulțime de imagini: de la plajele lungi până la poveștile antice, la preparatele delicioase și oamenii ospitalieri, dar când spui Lefkada mintea îți zboară cât ai clipi la peisajele aproape ireale, la nuanțele de verde smarald al mării, la nisipul fin parcă cernut prin cea mai fină sită, și la treptele abrupte pe care trebuie să le cobori pentru a ajunge pe plaje.

Dar Lefkada este mai mult decât o destinație romantică, este locul care ascunde orașe cosmopolite care nu dorm niciodată și sate rustice care trăiesc încă după vechile reguli și tradiții. Este o insulă a contrastelor minunate, pe care merită să o descoperi la o plimbare pe străduțele cochete ale capitalei insulei, să petreci cât este noaptea de lungă în cluburile din Nidri sau să respiri cel mai proaspăt aer în Agios Nikitas.

Porto Katsiki, una dintre cele mai frumoase plaje europene

Când vine vorba de cele mai frumoase plaje ale insulei, Porto Katsiki întrece orice așteptare. Aceasta se află în top 10 cele mai frumoase plaje din Europa și se află la mai puțin de 40 de km de Lefkada Town. Locul este spectaculos prin peisajele văzute de pe pontonul construit deasupra celor peste 90 de trepte sculptate în stâncă, pe care trebuie să le cobori pentru a ajunge la paradis. Limpezimea Mării Ionice este parcă ieșită din comun în acest loc. Aici te poți bucura în tihnă de scufundări sau de plajă.

de Mădălina Isar

 

Last Minute Lefkada

Vila Sunny Garden – de la 311 euro/persoană, 7 nopți de cazare fără masă, transport cu avionul, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber