(P) Isteață sau nătăfleață, felina ta merită un premiu

istet sau nataflet

Fără doar și poate, inteligența pisicuțelor nu mai trebuie pusă la îndoială. În favoarea inteligenței lor, pot fi aduse două argumente majore: o capacitate fantastică de memorare și o adaptare rapidă la schimbările de situații.

istet sau nataflet

Comportamentul unei pisicuțe depinde de mai mulți factori: de moștenirea genetică, de comportamentul mamei sale, de vârsta la care a fost înțărcată, dar și de modul în care se comportă restul animăluțelor cu care interacționează.

Inteligența bazată pe capacitatea de memorare

La început, pisicuța observă comportamentul mamei pe care îl va memora imediat și îl va aplica atunci când se va afla în situații similare. Pisicuța este capabilă să tragă concluzii asupra a ceea ce vede și apoi să adopte aceleași comportamente când situația o va cere.

Ideal este ca o pisicuță nou-născută să-și petreacă primele săptămâni de viață în mediul în care va trăi mai târziu. O pisică ce va crește într-un mediu diferit de cel în care va trăi mai târziu se va adapta schimbării, însă, totodată, va experimenta o stare accentuată de anxietate.

O pisicuță care este nevoită să treacă de la un mediu animat, unde este înconjurată de multe persoane, la un mediu sărac în stimuli (viață solitară într-un apartament) va dezvolta aceeași anxietate, de data aceasta legată de o limitare cu care nu a fost obișnuită.

Inteligența bazată pe adaptarea la mediul înconjurător

Dacă inteligența unei pisicuțe înseamnă capacitatea de adaptare la mediul înconjurător, atunci stăpânii au un rol major în a o stimula.

Mai precis, în prima perioadă a vieții pisicuței, aceștia vor trebui să o inițieze în tot felul acțiuni. De exemplu, pisicuța va trebui obișnuită foarte repede să stea într-un coș sau într-o cușcă de transport, să fie transportată în medii diferite, să ia contact cu persoane străine, să fie expusă la o varietate de zgomote. Scopul este dezvoltarea toleranței la solicitările multiple ale mediului înconjurător.

Răsplătește-ți minunea pufoasă care îți colorează viața participând la concursul Isteț sau nătăfleț'. Astfel, pisicuța ta poate deveni vedetă. Tot ce ai de făcut este să o filmezi 10 secunde în timp ce mănâncă, toarce sau se joacă. Share-uiește filmulețul pe Facebook. Voturile pe care le va strânge o pot ajuta să câștige titlul de cea mai isteață' sau pe cel de cea mai nătăfleață', dar și tratații Felix Party Mix pentru un an de zile.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse