(P) Descoperă orașul medieval Rodos

“O bucată de pământ creată de zeul Soarelui, Helios, aruncată în mijlocul Mării Egee și oferită ca dar de nuntă nimfei Rhodos”, așa este descrisă cea mai renumită insulă grecească în cărțile despre Grecia Antică.

Rhodos

Un punct mic pe hartă, mai aproape de Turcia decât de Grecia, dar cu o încărcătură istorică atât de mare… Rhodos este surprinzătoare, este plină de bijuterii străvechi, de cetăți antice și de ziduri fortificate. Este locul unde a fost construit Colosul, una din cele 7 minuni ale lumii antice, și al piațetelor în stil venețian, inconfundabil.

Capitala insulei, Rodos, predă călătorului în fiecare zi câte o lecție de istorie. Centrul vechi se află sub protecția UNESCO și este considerat cel mai bine conservat oraș medieval din Europa.

Peste 200 de străduțe fără nume, din piatră cubică, te conduc către vechile clădiri ale venețienilor. Cea mai mare surpriză pe care o vei descoperi la o plimbare în această zonă veche va fi pe strada Cavalerilor, artera principală a orașului medieval. Este lungă de aproximativ 600 de metri, iar în trecut te conducea de la Acropole până în port.

Astăzi, strada pietruită îți mai scoate în cale magazine cochete, de unde poți cumpăra tot felul de produse. Cele mai reprezentative pentru insulă sunt cerbii sculptați în lemn de măslin, dar nu strică să-ți umpli desaga cu ulei de măsline, bomboane din kumquat, ceșcuțe de ouzo sau broderii lucrate manual de femeile de pe insulă.

Pe strada Cavalerilor sunt și câteva hanuri. Începând cu secolul al XVI lea, tot mai multe astfel de clădiri au fost ridicate în cinstea Cavalerilor Ordinului Sfântului Ioan. Mai găsești magazine și pe străduțele înguste și lungi din jurul pieței Simi, cele mai multe produse vândute aici sunt genți, portofele sau obiecte vestimentare din piele.

de Mădălina Isar

Sejur Rhodos 

Hotel Noufara 2*– de la 374 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu mic dejun, transport cu avion, asistență turistică în stațiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

 

Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber