(P) Cum scapi de mirosurile neplăcute din frigider

Sursa foto: https://pixabay.com/en/fridge-fridge-door-refrigerator-3475996/

Ai deschis vreodată ușa frigiderului și ai simțit un miros neplăcut, deși toate alimentele erau în termenul de valabilitate? Află în continuare ce măsuri trebuie să iei pentru a scăpa de acest aspect inconfortabil.

Când vorbim despre hrană, vorbim implicit și despre sănătate, prin urmare, nu este loc de neglijență. În fiecare zi facem alegeri în privința dietei alimentare, care ne influențează sănătatea și calitatea vieții. În aceeași măsură, trebuie să dăm atenție modului de păstrare a alimentelor, pentru ca acestea să rămână proaspete cât mai mult timp și să ne ofere aportul maxim de nutrienți.

Importanţa unui frigider curat şi bine organizat

Ce spune frigiderul tău despre tine?  Îl cureți periodic, îți verifici alimentele în mod constant, le păstrezi ordonate, în funcție de gradul lor de perisabilitate? Neglijarea acestor aspecte poate duce la înmulțirea bacteriilor în interiorul frigiderului, care determină apariția acestor mirosuri neplăcute.

De ce trebuie să dăm atâta atenție frigiderului? La urma urmei este doar un aparat electrocasnic care ne ajută să păstrăm hrana pentru o vreme mai îndelungată. Este doar un loc de depozitare „la rece'.

Este adevărat, frigiderul este un loc de depozitare a alimentelor, dar așa cum dormitorul nostru este doar locul în care dormim, păstrarea minimului de curățenie este necesară, pentru că influențează calitatea somnului.  În același mod, frigiderul, fiind locul în care îți păstrezi hrana – combustibilul organismului tău, trebuie să aibă parte de acest minim de igienă și întreținere.

Avantajele frigiderelor de ultimă generație

Din fericire pentru oamenii care nu sunt cei mai buni prieteni ai curățeniei sau care au un program de lucru încărcat, tehnologia vine în ajutorul lor, pentru a le ușura viața și a le oferi un plus de confort. Noile frigidere Beko sunt echipate cu tehnologii de ultima generație precum IonGuard, o funcție ce folosește ionii pentru a opri amestecarea mirosurilor din frigider, pentru a purifica aerul, împiedicând totodată înmulțirea bacteriilor și a microorganismelor. Un alt ajutor în eliminarea mirosurilor neplăcute din frigider, în cazul frigiderelor Beko, este filtrul de carbon, care se folosește de aerul circulat în interior pentru a  neutraliza bacteriile.

De asemenea, există compartimente speciale pentru alimentele ușor perisabile, care dispun de ventilatoare suplimentare și păstrează o temperatură mai scăzută decât în restul frigiderului. Astfel, carnea proaspătă, legumele și lactatele își pot găsi locul în interiorul frigiderului și se vor păstra la fel de bine. Totuși, aceste ajutoare nu te scutesc pe tine de datoria de a păstra frigiderul curat. În ultimă instanță, acesta este principalul motiv al apariției mirosurilor neplăcute.

Sursa foto: https://www.beko.ro/media/product/technology/image/Active-odour–.png

Sfaturi pentru curăţarea frigiderului și eliminarea mirosurilor neplăcute

Iată câteva sfaturi despre curățarea adecvată a frigiderului, prin care vei înlătura mirosurile neplăcute și te vei bucura de o hrană mai proaspătă, pentru mai mult timp.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să activezi funcția de dezghețare a frigiderului. Dacă frigiderul tău este un model mai vechi și nu prezintă această funcție, te vei ajuta de recipiente pe care le vei plasa în interior pentru scurgerea apei.

Consultă manualul de instrucțiuni al frigiderului tău pentru a vedea specificațiile exacte și timpul necesar dezghețării. După ce acesta și-a realizat funcția de dezghețare, scoate frigiderul din priză, pentru un plus de siguranță.

Scoate apoi toate alimentele din el și depozitează-le în bucătărie cât timp te vei ocupa de curățare. Dă la o parte toate grilajele și compartimentele din interior, până ce frigiderul rămâne gol, și curăță-le pe fiecare în parte cu produse de curățare (poți folosi chiar și detergent de vase sau alte produse de degresare și dezinfectare).

Pregătește un bol cu apă călduță și o lavetă pe care le vei folosi la curățarea interiorului.

Adaugă în apă detergent de vase, clor sau, în cazul în care nu tolerezi mirosurile chimice, oțet. Există, de asemenea produse speciale de curățat frigidere, pe care le poți utiliza cu încredere. Spală tot interiorul și exteriorul cu această soluție și șterge cu o lavetă curată, înmuiată doar în apă caldă. Poți șterge mai apoi cu o cârpă uscată sau poți lăsa să se usuce. Montează rafturile și grilajele la locul lor și, pentru o eficiență maximă în înlăturarea eventualelor mirosuri neplăcute, pune un plic sau un recipient cu bicarbonat de sodiu pe un raft din interiorul frigiderului. Bicarbonatul va absorbi mirosul.

Poți pune frigiderul din nou în funcțiune, având grijă să-i setezi din nou temperatura dorită. În timp ce frigiderul va atinge temperatura setată, ocupă-te de sortarea alimentelor și aruncă tot ce prezintă un miros ciudat și neplăcut. Șterge recipientele și alimentele în ambalaj cu puțină apă cu oțet și pune-le înapoi în frigider, organizându-le în funcție de nivelul lor de perisabilitate. Amintește-ți că cele ușor perisabile trebuie să stea în compartimentul cu ventilator suplimentar al frigiderului Beko.

Un frigider mai curat înseamnă mai puține bacterii, alimente păstrate în condiții mai bune și o viață mai sănătoasă. Și niciun miros neplăcut! Deși noile tehnologii ne sunt de un real folos și putem să încercăm trucul cu bicarbonatul, acestea nu vor înlocui niciodată o igienă corespunzătoare a spațiului de depozitare a alimentelor. Așadar, fă-ți timp pentru sănătatea ta!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse