(P) Cum să redecorezi apartamentul închiriat fără să pierzi garanția

 

Dacă ești în căutarea unui loc nou unde să stai și ți-ai făcut temele prospectând piața de imobiliare, probabil ai observat că apartamentele care sunt recent renovate și al căror mobilier este destul de nou au prețul de închiriere mult mai mare decât al celor care ar avea nevoie de un aer nou. Cu toate acestea, nu e nevoie să îți folosești toate economiile atunci când te muți pentru că îți vom spune cum să aduci o energie nouă în viitorul tău apartament. Nici nu va fi nevoie să anunți proprietarul pentru că sfaturile pe care ți le vom da mai jos nu presupun nici obținerea acordului din partea acestuia, nici costuri mari pentru renovare. Iată cum poți împrospăta aspectul unei locuințe!

Folosește autocolant

Dacă găsești mobilierul din bucătărie îmbătrânit de timp, îl poți face să pară ca nou dacă lipești pe toată suprafața lui autocolant. Îți poți alege textura sau culoarea preferată. Astfel, un blat banal din PAL poate fi transformat în câteva minute într-o placă de marmură ori o bucată de lemn uriașă, desigur, doar ca aspect. În acest fel, te poți bucura de o mobilă inedită, care pare a fi nouă, dar care este și igienizată. Îl poți lipi chiar și pe ușile de interior, pe mobila de bucătărie, sufragerie sau baie, cu condiția ca aceasta să fie ferită de umezeală. Poți folosi autocolantul pe aproape orice suprafață, dar numai după ce o degresezi bine și o ștergi cu o cârpă care nu lasă scame. Cere sfatul specialiștilor în magazinul de unde cumperi autocolantul.

Întoarce-te la linoleum

Desigur, acum câțiva ani, când mai toată lumea folosea linoleum pentru a izola podeaua de restul încăperii, acesta nu aducea o valoarea prea mare camerelor unde era așezat. Dar astăzi, magazinele de mobilier și produse pentru design interior au oferte de linoleum în culori și forme foarte interesante, care ar da o imagine cu totul aparte apartamentului tău închiriat. Mai mult, poți folosi bucățile care îți rămân pentru a izola peretele de la chiuvetă de picăturile de apă care ar putea sări, în timp ce speli vasele. Cu puțină imaginație, poți face dintr-o bucătărie banală una foarte cochetă, cu ajutorul linoleumului!

Creează-ți un colț numai al tău

Poți alege pentru asta o parte din sufragerie sau chiar balconul, că tot se apropie sezonul cald. Cu ajutorul unor instalații cum sunt cele de iarnă, cu un fotoliu vechi pe care să așezi o cuvertură nouă, dintr-un material plăcut la atingere, și al unor plante agățătoare poți face din orice spațiu unul perfect pentru un pahar de vin cu prietenii, pentru o lectură de seară sau pur și simplu pentru o sesiune de meditație. Pune accent pe confort atunci când alegi lucrurile care vor crea micul tău univers și bucură-te de relaxare!

Nu e greu să faci dintr-un spațiu aparent lipsit de personalitate unul care să vorbească despre tine. Așa că nu te orienta numai către apartamente care par a fi decupate din reviste, ci folosește economia pe care o faci pe mici investiții în renovarea locuinței, care se vor amortiza în maximum trei luni, moment din care vei plăti pe chirie mai puțin ca niciodată!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse