(P) Cum alegi destinația de vacanță potrivită?

(P) Cum alegi destinația de vacanță potrivită?

De la mic la mare, cu toții așteptăm cu nerăbdare vacanța de vară. De multe ori însă, așteptările pe care le avem de la vacanța planificată nu corespund cu ceea ce am ales. Ni se întâmplă uneori să nu fim pe deplin mulțumiți de destinația aleasă și, ajunși acasă, ne dăm seama că ceva a lipsit, că poate altundeva ar fi fost mai bine…

Pentru a evita astfel de situații neplăcute, iată câteva criterii de care ar trebui să ții cont atunci când alegi vacanța potrivită pentru tine și familia ta:

De ce călătorești?

Există diferite lucruri care te pot interesa atunci când mergi într-o vacanță și anume: să explorezi cât mai mult sau să te relaxezi la soare, să cunoști o cultură nouă, să te răsfeți cu preparate culinare locale, să vizitezi cât mai multe muzee sau obiective turistice. De exemplu, o persoană care este pasionată de istorie ar putea alege Roma, iar una aventurieră ar încerca celebrul El Camino de Santiago.

Cu cine călătorești?

Este foarte important ca atunci când mergi într-o vacanță, toată lumea să fie mulțumită de alegerea făcută. De aceea, trebuie ca tu și partenerul tău să vă consultanți înainte și să vorbiți despre așteptările și dorințele voastre. Dacă este o vacanță de grup, atunci este mai dificil să fie toată lumea împăcată, asta pentru că fiecare are preferințe diferite și ar vrea să facă altceva. Cel mai bine este ca aceste lucruri să fie stabilite înainte, pentru a cădea cumva la un acord comun, cu privire la programul de călătorie și la modul de petrecere a timpului liber.

Care sunt preferințele tale?

Preferi orașele aglomerate sau îți dorești să te plimbi pe străduțe întortocheate, în locuri mai puțin turistice? Aventură sau relaxare constantă? Experiențe culturale sau culinare? Odată ce cunoști deja răspunsul acestor întrebări, va fi mai ușor să elimini de pe listă destinațiile pe care nu ești așa de sigur că vrei să le vizitezi.

Cât timp aloci vacanței?

Un city break este foarte diferit față de un sejur de 7 nopți sau de un circuit de 15 zile. Dacă îți dorești să vezi cât mai multe obiective turistice, să ai cât mai multe activități în destinația aleasă, un city break de weekend, cu siguranță nu-ți va fi de ajuns. În schimb, dacă mergi să participi la un festival sau un eveniment desfășurat pe o durată de 2 – 3 zile  într-un oraș care nu are prea multe de oferit, atunci sigur că nu vei avea nevoie de foarte multe zile de concediu.

Care este bugetul disponibil?

Un factor decisiv atunci când alegem vacanța potrivită este bugetul alocat. În funcție de suma de bani de care dispui pentru vacanța ta, poți decide ce destinație să alegi, numărul de zile sau alte facilități referitoare la cazare sau la mijlocul de transport cu care să te deplasezi. Află cât costă intrarea la principalele muzee sau obiective turistice pe care ți-ai propus să le vizitezi, cam ce sumă ar trebui să cheltui pe o cină în oraș sau câți bani ar trebui să scoți din buzunar pentru transportul în comun. Dacă nu ești sigur că dispui de bugetul necesar, te poți reorienta către o altă destinație mai accesibilă sau poți sta mai puține zile. Dacă totuși tentația este prea mare și îți dorești foarte mult acea vacanță, Ferratum Money vine în sprijinul tău și te ajută să îți îndeplinești planurile, printr-un împrumut online.

Dacă ai luat în calcul toate sfaturile noastre de mai sus, nu-ți mai rămâne nimic de făcut decât să îți suni prietenii și să plănuiți împreună următoarea voastră vacanță!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber