(P) Creta, incredibila insulă a Minotaurului

Leagănul civilizaţiei minoice, sau aşa-numitul tărâm al eternităţii, este cea mai bună alegere dacă vrei să îmbini istoria, cu plaja sau cultura cu modernitatea. Creta este plină de poveşti dar şi de situri incredibile, pe care te lăsăm să le descoperi într-un sejur în vacanţa de vară.

creta

Insula palatelor somptuoase

Civilizaţia minoică a lăsat moştenire foarte multe clădiri cu mozaicuri impecabile şi picturi unice, pe care trebuie neapărat să le bifezi pe lista cu locuri de văzut în Creta. Cel mai vestit centru-palat este cel de la Knossos, locul unde mitul labirintului şi al minotaurului, şi legendele lui Icar şi Dedal răsună din pereţii coloraţi de portretele elaborate şi frescele mult prea complexe.

Se presupune că palatul a fost ridicat pentru prima dată în anul 1900 Î.Hr.., distrus 200 de ani mai târziu de un cutremur şi reconstruit în totalitate. Legendele din Knossos s-au răspândit în toată lumea, iar astăzi locul reprezintă un must see, mai ales dacă ai ajuns pentru prima dată în Creta.

Cetatea de scaun a legendarului rege Minos nu este singurul palat impresionant pe care merită să-l vizitezi în Creta. La aproximativ 60 de km distanţă de Heraklion se găseşte Phaistos, al doilea palat mitic ca importanţă de pe insulă. Despre acest edificiu se spune că ar fi fost fondat de către fiul eroului Hercule şi a fost reşedinţa miticului Radamantes.

Ultimul palat descoperit

Dacă ţi-ai propus să vizitezi toate palatele descoperite în Creta, trebuie să-ți rezervi cel puţin trei zile din sejurul tău pentru asta. În cazul în care timpul îţi permite alocă câteva ore şi celui mai recent descoperit palat, dar şi cel mai mic dintre ele: Kato Zakros, aflat în partea estică a insulei. A fost ridicat în jurul anului 1900 Î.Hr. distrus şi reconstruit de-a lungul timpului, însă şi-a păstrat farmecul autentic şi o mare parte din mozaicuri şi picturi.

de Mădălina Isar

Sejur Creta 

Hotel Flisvos Beach 2*- de la 361 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber