(P) Ispititoarea insulă Lefkada, de neratat în vacanţa de vară

Presărată cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Marea Ionică, Lefkada este pur şi simplu magică. Despre această insulă se spune că ar fi Caraibele Greciei, un loc pe care trebuie să îl vizitezi măcar o dată în viaţă. Porto Katsiki, Kathisma şi Egremni sunt unele dintre cele mai fotografiate plaje din Grecia.

Lefkada

Perfectă pentru orice tip de vacanţă, atât pentru cei dornici de relaxare cât şi pentru turiştii gata oricând de aventuri, Lefkada păstrează câte ceva pentru fiecare tip de călător. Explorează insula în zilele însorite de vară când freamătă de turişti veniţi să descopere plajele de poveste scăldate de ape în nuanţe de albastru ireal.

Dacă te-ai hotărât ca în vara 2016 să îţi petreci sejurul pe însorita destinaţie grecească, trebuie să-ţi faci o listă cu locurile pe care este musai să le vezi. Printre acestea nu trebuie să omiţi plajele, destul de multe la număr şi foarte diverse. Majoritatea sunt din nisip şi pietre albe, însă pe alocuri vei vedea şi fâşii lungi de nisip auriu, în nuanţe de gri închis sau argintiu care te vor fermeca.

Nidri este cea mai bună alegere dacă te dai în vânt după petreceri tradiţionale greceşti. Este o staţiune nici prea liniştită, dar nici foarte zgomotoasă, dar în care se dansează zorba până în zorii zilei. Tot aici poţi gusta o sumedenie de feluri de preparate pe bază de peşte şi fructe de mare specifice locului.

Mergi în Kalamitsi dacă eşti în căutarea satelor uitate de vreme. Este o aşezare de munte care te întâmpină cu un aer tradiţional şi cu mulţi leandri coloraţi. Satul este foarte cochet, cu multe căsuţe albe cu ferestre albastre şi străduţe şerpuitoare de unde poţi admira marea.

Dacă vrei să retragi alături de persoana iubită într-o zonă liniştită dar în acelaşi timp cosmopolită, Poros este locaţia perfectă. Este o aşezare poziţionată pe un versant înalt care pare că năvăleşte dramatic în marea de un albastru intens. La baza dealului se aşterne o plajă pietroasă care înconjoară un golf spectaculos.

de Mădălina Isar

Sejur Lefkada 

Hotel Posidonio 3* – de la 115 euro + 329 lei, 6 nopți de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Timp Liber