(P) Cele mai frumoase plaje din Kefalonia

Kefalonia este un loc fermecător, presărat cu cadre naturale uluitoare și tradiții grecești dintre cele mai interesante. Deși s-a dezvoltat tot mai mult în ultimii ani, fiecare călător își găsește încă locul pe insulă, datorită dimensiunilor sale impresionante, astfel că aproape nicio stațiune nu poate fi considerată prea aglomerată.

Kefalonia

'Blue Flag' pentru calitate

Înconjurate de coaste uimitoare, cele mai multe dintre plajele din Kefalonia au fost premiate cu 'Steagul Albastru' pentru curățenia lor, organizare și calitate. Cea mai populară plajă este Myrtos, considerată chiar printre cele mai impresionante coaste din Marea Mediterană. Multe alte plaje din Kefalonia sunt pline de atracții și peisaje uluitoare, așa cum sunt Lourdas, Antisamos sau Skala.

Myrtos, situat la 30 km de capitala Argostoli, rămâne totuși principalul pol de atracție din Kefalonia, fiind poziționat într-o zonă splendidă, cu dealuri de un verde luxuriant, care și-a câștigat de-a lungul timpului reputația de a fi printre cele mai bune plaje nu doar din Grecia, ci din întreaga lume, fiind distinsă de multe ori pentru curățenia și frumusețea naturală.

Plaja în formă semi-circulară, înconjurată de stânci albe impresionante cu o vegetație bogată, oferă un decor uimitor, completat de terenul abrupt, pietricelele albe și apele cristaline. Plaja este bine organizată, cea mai mare parte din ea fiind acoperită cu umbrele, însă există și o parte mai izolată, unde te poți bucura de frumusețile sale sălbatice.

Antisamos cea plină de farmec

Situată la 27 km de Argostoli, destul de aproape de portul Sami, pe coasta de vest a Kefaloniei, plaja Antisamos se distinge prin frumusețea sa naturală care îmbină turcoazul ireal al apelor mării cu dealurile înconjurătoare acoperite de o vegetație luxuriantă.

Bine organizată, cu umbrele, șezlonuri și terase, plaja acaparează privirile tuturor vizitatorilor cu peisaje uimitoare. Descoperă în apropiere mănăstirea Agrillion, pe parte de sus a dealului, considerată a fi un obiectiv turistic în sine, care va aduce totodată și șansa unor plimbări relaxante, într-un cadru natural superb pentru iubitorii de natură.

de Geanina Ichim

Sejur Kefalonia

Hotel Kalypso 2*+ – de la 59 euro + 329 lei/persoană, 6 nopți de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, asistență turistică. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber