(P) Avantajele achiziționării unui apartament nou în oraș versus în afara orașului

Ți-ai întemeiat o familie? Mai mult ca sigur planurile tale de acum înainte au în vedere și achiziția unei locuințe noi, de care să te poți bucura tu și întreaga ta familie.

Fie că ai în vedere cumpărarea unui apartament cu două camere, fie a unui apartament cu trei camere, mai mult ca sigur îți dorești ca acesta să fie așezat aproape de serviciu, școală sau grădinița copilului.

Cu toate acestea, prețurile locuințelor noi aflate în oraș sunt mult mai mari comparativ cu cele din afara orașului, însă și avantajele de această dată sunt mult mai numeroase.

Iată câteva avantaje pe care să le ai în vedere la alegerea unui apartament nou situat în oraș versus unul aflat în afara orașului:

  1. Apropierea de serviciu

Mai mult ca sigur nu îți dorești să străbați tot Bucureștiul pentru a ajunge la serviciu și să pierzi ore întregi în trafic, atât dimineața, cât și seara. Îți dorești ca lucrurile să fie mult mai comode pentru tine și de aceea alegi apartamente noi în București și poate cât mai aproape de job. Locuințele noi situate în afara Capitalei au un preț destul de bun, însă nu cred că îți dorești să te imaginezi cum în fiecare dimineață trebuie să ajungi din sud în nord sau invers. Trebuie să iei în calcul că toate locuințele aflate la periferie sau chiar în afara Bucureștiului sunt așezate la o distanță de minim 20 de kilometri de centru, astfel că zilnic ai fi nevoit să parcurgi minim 40-50 de kilometri numai pentru a ajunge la serviciu și a te întoarce acasă. În plus, este bine să ții cont și de consumul de carburant care va fi mult mai mic în fiecare lună dacă vei alege o locuință situată în oraș.

  1. Apropierea de școală

Nu numai tu trebuie să ajungi în fiecare zi la serviciu, ci și copilul tău trebuie să ajungă la școală. Mai mult ca sigur, planurile tale de a-ți întemeia o familie au în vedere și asigurarea unei educații foarte bune copilului tău. Așa că, vei opta pentru o școală bună, potrivită pentru copilul tău. La periferie sau în vecinătatea Bucureștiului nu îți găsești întotdeauna ceea ce îți dorești, așa că vei opta pentru o școală bună din Capitală. Va trebui, astfel să parcurgeți în fiecare zi un adevărat traseu. Locuințele noi situate în București sunt mult mai apropiate de școli, iar oferta este variată și potrivită pentru cerințele părinților.

  1. Prețul zonei

Cu toate că prețul plătit pentru o locuință situată în București comparativ cu una situată la periferie este mai mare, trebuie să știi că aceasta își va păstra întotdeauna prețul, astfel că la o eventuală vânzare vei recupera integral suma plătită, ba chiar s-ar putea să fii și pe creștere. Întotdeauna zona se va afla în extindere, beneficiind de numeroase facilități.

  1. Infrastructura zonei

Iată un alt avantaj al locuințelor situate în București. Acestea nu au probleme cu infrastructura, beneficiază de canalizare, apă potabilă, racordarea la rețeaua de utilități. Cu cât vei merge mai departe și vei alege locuințe situate în afara Capitalei s-ar putea să ai surprize neplăcute, locuința aleasă să nu beneficieze nici măcar de canalizare. Nu puține sunt astfel de cazuri și de aceea este bine să fii foarte atent.

  1. Shopping și distracție

Departe de București nu beneficiezi de centre comerciale variate, de locuri în care să poți merge la shopping, dar și de puncte de distracție. Viața ta nu înseamnă doar casă și serviciu sau școală, ci și posibilitatea de a ieși la teatru, la film, în parc, la piscină sau la restaurant, lucruri pe care le poți găsi ușor în București.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse