(P) 5 trucuri de care nu știai pe care să le aplici când vrei să închiriezi un apartament

După ce ai găsit pe un site de anunțuri imobiliare ofertele care ți-au făcut cu ochii, începe să programezi vizionări ale acestora, pentru că oportunitățile dispar repede și s-ar putea să te trezești în același punct din care ai plecat inițial – la a căuta de la zero. Odată ajuns la ușa apartamentului care părea din anunț să fie exact ceea ce căutai, folosește-te de lista de mai jos, ca să nu ratezi vreun detaliu foarte important, pe care e posibil să îl descoperi mult prea târziu, adică după ce ai semnat contractul de închiriere.

  1. Verifică presiunea apei la robinete. Nimic nu poate fi mai frustrant decât să vrei să faci un duș, în căutarea unui moment de relaxare după o zi plină, și să observi că apa curge fără presiune. Din această cauză, vei petrece mult timp și în bucătărie, unde va trebui să speli vasele. Verific dacă nu cumva presiunea mică este din cauza depunerilor de calcar pe para dușului sau în sita de la bucătărie, pentru că, cu un efort minim, le poți înlocui. Dacă problema, însă, vine de la faptul că apartamentul se află la capătul unei conducte sau la ultimul etaj, fii sigur că nimeni nu va investi în schimbarea întregii rețele de alimentare cu apă a blocului, deci încearcă-i norocul cu alt apartament.
  2. Mută-te în sezonul rece. În noiembrie, decembrie și ianuarie vei găsi cele mai ieftine chirii, pentru că foarte puțini aleg perioada iernii pentru a-și schimba locuința. Așa că dacă ești în căutarea chilipirurilor, în preajma Sărbătorilor și imediat după aceea este cel mai indicat să începi vânătoarea de apartamente. Mai mult decât atât, vei avea o evidență clară asupra costurilor întreținerii locuinței pe care urmează să o închiriezi la o simplă vizualizare a liste de plată pe care o găsești la avizierul de la parter.
  3. Uită-te în dulapuri. În toate dulapurile! Începe cu cele din dormitor, continuă cu baia și fii foarte atent la cele din bucătărie. Dacă observi pete, găuri sau improvizări făcute în spatele dulapurilor, roagă proprietarul să semneze pe contractul de închiriere faptul că va rezolva aceste probleme, ca să nu te trezești cu gândaci sau, mai rău, cu rozătoare în casă, care pot intra foarte ușor în locuința ta.
  4. Vizitează cartierul și seara. Foarte puțini chiriași fac asta, dar cei care aplică acest sfat au cu adevărat parte de o ședere plăcută. De obicei, vizionările apartamentelor se fac pe timpul zilei, când majoritatea vecinilor este plecată din casă. Întoarce-te și la lăsarea serii și observă, în primul rând, situația locurilor de parcare din zonă. Dacă ai mașină și observi că nu mai ai loc să arunci niciun ac în fața blocului, e semn clar că nici după ce te vei muta acolo nu vei avea unde să lași autoturismul mai aproape de casă. Totodată, vei vedea și ce fel de vecini te așteaptă. Dacă sunt gălăgioși, știi ce ai de făcut.
  5. Mergi să vizionezi apartamentul când plouă. E lesne de ce nu vei avea o concurență foarte mare, nu-i așa? Astfel, proprietarul poate fi dispus să negocieze o sumă considerabilă din valoarea reală a apartamentului. De asemenea, vei putea observa și cum stă cartierul respectiv cu canalizările și dacă vei avea probleme cu inundația străzii atunci când cad câțiva stropi sau nu.

 

Ține cont de aceste sfaturi și aplică-le cu următoarea ocazie în care îți vei căuta un apartament de închiriat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Diverse