(P) 5 Greseli pe care le fac parintii cand aleg scaunul auto pentru copii

(P) 5 Greseli pe care le fac parintii cand aleg scaunul auto pentru copii

Pentru protecția și siguranța copilului, scaunul auto este accesoriul obligatoriu în mașină. Pentru transportarea copiilor cu vârsta până în 12 ani și cu o înălțime sub 135 de cm, trebuie achiziționate scaune auto speciale. Însă, contrar acestor date bine specificate, există cazuri în care părinții aleg greșit scaunul auto pentru copii. Iată cele mai comune greșeli pe care le fac!

Conform mai multor studii realizate de către American Academy of Pediatrics, mulți părinți pun în pericol viața bebelușului, în mod inconștient desigur, încă de când părăsesc maternitatea. Fie nu aleg modelul potrivit de scaun auto, fie nu aleg deloc un scaun preferând să stea cu copilul în brațe. Aceasta este una dintre cele mai mari greșeli în ceea ce privește transportul copiilor deoarece copiii, și mai ales nou-născuții, nu au un tonus muscular bine dezvoltat în jurul măduvei spinării, a gâtului sau în jurul capului. Așadar, iată câteva greșeli comune atunci când vine vorba despre scaun auto pentru copii obligatoriu!

Alegerea greșită a modelului de scaun. Achiziționarea unui scaun auto pentru copii este un proces complex care trebuie să țină cont de mai multe criterii. Pentru a te asigura ca faci alegerea corectă, iată ce să ai în vedere:

  • Grupa de vârstă a copilului și greutatea;
  • Calitatea modelului și implicit rezistența acestuia;
  • Compatibilitatea dintre scaunul auto și modelul de mașină. În funcție de acest criteriu vei știi și ce scaun alegi, cu ce sistem de prindere;

Mulți părinți nu verifică data de expirare a scaunului auto. Poate nu știai, însă și scaunele auto au dată de expirarea. Multe dintre modele expiră la 6 ani de la data fabricării. Înainte de cumpărarea lui, ai în vedere perioada de timp pentru care îl vei folosi. De asemenea, dacă te gândești să faci cadou vechiul scaun auto unui alt copil, ai grijă să transmiți aceste detalii ce țin de perioada de valabilitate.

De asemenea, o alta greșeală comună este și faptul că instrucțiunile de instalare și folosire nu sunt citite cu atenție. Pentru un rezultat sigur este extrem de important să fie urmărite cu atenție instrucțiunile scaunului auto. În caz contrar, o instalare greșită a scaunului auto poate crește riscul accidentelor.

Părinții nu montează scaunul auto din timp. Pentru a evita eventualele neplăceri, cel mai bine este să montezi scaunul auto cu mai mult timp înainte de naștere și implicit data externării. Cumpără scaunul auto cu câteva luni înainte de venirea pe lume a bebelușului și obișnuiește-te cu montarea lui prin mai multe exerciții. Urmărește pas cu pas instrucțiunile și vezi dacă ai omis vreun aspect.

Multe persoane nu poziționează scaunul în direcția potrivită. Pentru un confort sporit și siguranță mai mare, scaunul auto trebuie poziționat întotdeauna în sens invers direcției de mers a mașinii. Este de preferat ca scaunul auto să rămână în această poziție până în momentul în care copilul crește mai mare, până când poți observa că această poziție este una incomodă pentru copil. Din acel moment poți alege un scaun auto cu direcția de mers în fața

Părinții nu poziționează scaunul în unghiul corect. Scaunele auto au un indicator lateral care pot să confirme dacă acesta a fost așezat corect. Atunci când sunt montate în direcția de mers a mașinii, scaunul auto trebuie să fie poziționat la un unghi de 45 de grade. O dată cu montarea corectă, în funcție de unghiul potrivit, previi deplasarea capului copilului în față, iar o dată cu asta previi simptome precum: îngreunarea respirației.

Așadar, acestea sunt câteva dintre greșelile comune pe care mulți părinți sau viitori părinți le fac. Pentru a nu pune sănătatea copilului în pericol cel mai bine achiziționează un model de scaun auto de la un furnizor specializat, de acolo de unde poți să primești și informațiile utile de care ai nevoie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse