Orele online, utile sau nu? Iată ce au descoperit cercetătorii

Din cauza izolării impuse de pandemia de coronavirus, cei mai mulți dintre părinți rămân fără idei pentru a-și ține copiii ocupați.

Cu toate acestea, mulți dintre ei se bucură știind că cei mici sunt de luni până vineri dedicați orelor online.

Orele online, utile sau nu? Iată ce au descoperit cercetătorii

În acest moment, însă, cercetătorii sunt de părere că orele online nu îi pot ajuta pe copii să învețe. Modificările provocate de pandemia de coronavirus pot schimba totuși aceste rezultate.

„Dacă îi arăți unui copil ceva, acel ceva poate fi imitat. Dacă faci același lucru într-un videoclip, atunci el nu-l va imita”, a declarat Dr. Karen Heffler, potrivit site-ului Health Line.

„Același lucru se întâmplă și în timpul dezvoltării limbajului. Îi arăți copilului un obiect și îi spui numele în persoană, apoi copilul îl va învăța.

Dacă faci același lucru într-un videoclip, nu o va face. Acest lucru poartă denumirea de „deficit video” de învățare.”

Abilitățile sociale ale copilului, afectate sau nu de timpul petrecut în fața ecranelor?

Potrivit unei alte cercetări, copiii care au început grădinița în anul 2010, în ciuda timpului petrecut pe Smartphone-uri și pe rețelele sociale, au dobândit aceleași abilități sociale pe care le-au dobândit copiii care au început grădinița în anul 1998.

Experții cred însă că această cercetare nu s-ar putea aplica tinerilor cu aceleași vârste din anul 2020. „În 1998 și 2020, cei mai mulți dintre copii foloseau telefoane pentru a comunica.

Dar nu în maniera în care sunt Smartphone-urile sau tabletele folosite acum. Adică pentru o mulțime de activități, pe parcursul întregii zile”, mai spune Dr. Karen Heffler.

De asemenea, potrivit unei alte cercetări, timpul petrecut în exces în fața ecranelor poate afecta în mod negativ copiii care nu au împlinit vârsta școlarizării.

Indiferent de efectul asupra abilităților sociale, timpul petrecut în exces în fața ecranelor poate reduce calitatea somnului celor mici – având rezultate emoționale și fizice nefavorabile.

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Musculatura membrului inferior, cea mai afectată în izolare. Sfatul unui chirurg ortoped

Un mare semn de întrebare: verificarea temperaturii este complet ineficientă în răspândirea virusului

Contactul sexual în timpul menstruației, periculos sau nu? „Se știe foarte clar că există o cantitate de sânge care ajunge în cavitatea abdominală”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie