“Ora de educație rutieră”, din nou în orarul elevilor

ora de educatie rutiera

Ora de educație rutieră este un proiect care a ajuns în acest an la cea de-a treia ediție. Acest program își propune să-i informeze pe elevi despre cele mai importante reguli de circulație, dar și despre consecințele negative care pot să apară în momentul în care acestea sunt ignorate.

Ora de educație rutieră se desfășoară pe parcursul a 4 săptămâni, în perioada 20 martie- 14 aprilie. În cadrul proiectului sunt implicate 60 de școli din București. Ora de educație rutieră se adresează elevilor de clasa a III-a și se va desfășura sub forma unei ore de curs obișnuite. Mai exact, informațiile vor fi prezentate pe parcursul a 50 de minute, iar elevii vor afla de la 3 studenţi ai Facultăţii de Psihologie, un agent de poliţie și învăţătorul clasei cum trebuie să se comporte ca participanți la trafic.

Bazele proiectului au fost puse de către Asociaţia EDIT şi Asociaţia “Împreună Pas cu Pas”. O astfel de oră este foarte importantă pentru educația elevilor și asta pentru că studiile arată că aceștia nu sunt familiarizați cu noțiuni ca pieton sau semafor. Mai exact, în anul  2015,  Asociaţia Împreună Pas cu Pas' a analizat răspunsurile a  3000 de elevi cu privire la regulile de circulație, iar rezultatele au arătat o slabă informare. Dintre cei chestionați, 81,6% nu cunoșteau semnificaţia termenului de pieton', 70% ştiu care sunt cele două culori pentru semaforul destinat pietonilor,  37% nu ştiu când trebuie să se adreseze organelor de poliţie, iar 35% nu ştiu cum pot recunoaşte un poliţist, potrivit adevarul.ro.

 

Foto: 123rf.com

Citește și:

Despre Balena albastră' şi ce îi atrage pe tineri la acest joc

Ce are școala altora și n-are școala noastră

Cum ne putem ajuta copiii atunci când au diverse conflicte sociale

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie