Opreşte abuzul contra copiilor cu dizabilităţi!

Vezi pozele

Pentru un părinte nimic nu este mai crunt decât să-şi vadă copilul cu dizabilităţi că suferă din cauza discriminărilor de la şcoală, venite atât din partea cadrelor didactice cât şi a colegilor.

Pentru a stopa acest fenomen, care este determinat atât de lipsa de educaţie, cât şi de incapacitatea de a empatiza cu cel aflat în suferinţă, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a demarat o campanie de protectie şi promovare a drepturilor copiilor cu dizabilităţi.

Prin intermediul acestei campanii Coaliţia OSVD îşi propune să strângă 100.000 de semnături pentru susţinerea proiectului de lege privind drepturile copiilor cu dizabilităţi.

În mai puţin de 12 ore, peste 3000 de semnaturi online au fost înregistrate pe website-ul oficial al Coaliţiei: www.osvd.ro.

În România trăiesc aproape 700.000 de persoane cu dizabilităţi, dintre care 90.000 sunt copii. Această cifră foarte mare nu reflectă decât o parte de adevăr, pentru că ea reprezintă doar numărul persoanelor înregistrate cu certificate de handicap. Foarte multe familii nu şi-au înregistrat copii din cauza condiţiilor sociale, sau a prejudecăţilor.

Copiii cu dizabilităţi se confruntă zilnic cu discriminări din partea societăţii în care trăim, nu beneficiază de servicii medicale speciale, nu sunt acceptaţi în şcoli şi nici trataţi cu decenţă de profesori sau colegi.

Dacă eşti unul dintre părinţii care suferă alături de copilului lui, pentru că acesta s-a lovit de o serie de abuzuri din cauza dizabilităţilor, sau dacă înţelegi suferinţa pe care o resimte un copil cu sindrom Down, sindrom Dravet, ori o formă de handicap, alătură-te acestei campanii!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri