“Omicron va domina și va copleși întreaga lume în trei până la șase luni”

Potrivit unui medic în boli infecțioase din Singapore, Omicron, noua variantă de Covid va „domina și va copleși' lumea în lunile următoare.

Estimările oficiale spun că în 3-6 luni varianta va deveni dominantă, având speranța totuși că vaccinurile secvențiale pot fi dezvoltate rapid.

Vaccinurile noi trebuie testate timp de trei până la șase luni pentru a demonstra că pot oferi imunitate împotriva acestei variante, a declarat miercuri dr. Leong Hoe Nam.

„Dar sincer, omicron va domina și va copleși întreaga lume în trei până la șase luni', a spus el pentru CNBC.

Unii oameni de știință au sugerat că putem scăpa definitiv de Covid-19 doar prin campanii repetate de vaccinare, în timp ce alții au spus că este prea devreme pentru a spune dacă va fi nevoie de un rapel anual.

Varianta Omicron a coronavirusului are o capacitate „extraordinară' de a provoca reinfecție la persoanele care au avut anterior Covid-19, sugerează un studiu din Africa de Sud. Studiul, care nu a fost evaluat de alți cercetători, a descoperit că persoanele care au fost testate pozitiv pentru Covid ar putea lua imediat virusul din nou. Nu a spus cum se va comporta varianta atunci când se va răspândi într-o populație vaccinată, sau dacă virusul poate anula protecția oferită de vaccinuri împotriva bolilor severe.

Noul studiu a estimat că riscul de reinfecție pentru perioada 1-27 noiembrie, când circula Omicron, a fost cu 2,39 mai mare decât în ​​primul val al pandemiei de la începutul anului 2020.

Care sunt mutațiile lui Omicron?

Din cele aproximativ 50 de mutații, 32 sunt în gena spike, cea denumită “de legare.”

Acestea sunt cel mai probabil să schimbe modul în care virusul interacționează cu anticorpii sistemului imunitar și modul în care acesta pătrunde în celulele umane.

Proteina spike este o parte vitală a virusului, care îi permite să se prindă de celule.

Este, de asemenea, ținta vaccinurilor Covid care au fost construite împotriva tulpinii originale „Wuhan' a coronavirusului. Prin urmare, dacă proteina de vârf este drastic diferită, anticorpii pot să nu recunoască Omicron.

Dr. Raquel Viana, șefa departamentului de știință la unul dintre cele mai mari laboratoare private de testare din Africa de Sud, a spus că a avut „un sentiment de panică' atunci când a descoperit noua tulpină. Ea a declarat pentru Reuters: „Am fost destul de șocată de ceea ce vedeam. M-am întrebat dacă ceva nu a mers prost în acest proces.'

Foto: 123rf


Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate