Olympus inaugureaza oficial cea mai mare si moderna fabrica de lactate din Romania

Noua fabrica, avand o capacitate totala de receptie a laptelui de 40.000 de litri pe ora, are trei linii de productie: iaurt (120 tone/zi), telemea (100 tone/zi) si lapte (PET: 16,000 litri/ora, ambalaj Tetrapak: 10.500 litri/ora). Capacitatea mare de receptie si productie a laptelui permite fabricii sa raspunda atat cererii de pe piata interna, cat si celei de pe piete internationale, precum Europa si SUA.

Olympus inaugureaza oficial cea mai mare si moderna fabrica de lactate din RomaniaFabrica si-a inceput activitatea in luna iunie a acestui an, producand o gama completa de iaurturi. In urmatoarele doua luni, noi produse au fost lansate pe piata, toate sub brandul Oly (lapte de consum, lapte UHT la 1,5 litri, smantana). Conform planurilor companiei, in noua fabrica va incepe si productia de telemea pana la sfarsitul acestui an.

In doar patru luni de la demararea productiei, noile produse “made in Romania”, care indeplinesc cele mai inalte standarde internationale de calitate, sunt deja distribuite in cele mai mari lanturi de hipermarketuri si supermarketuri din Romania si din Europa.

“Am promis ca vom valorifica la maximum materia prima din Romania, pentru a aduce pe pietele interna si externa lactate de cea mai buna calitate. Ne-am tinut de promisiune si produsele «made in Romania» se gasesc deja pe rafturile magazinelor din toata tara si din Europa”, a declarat Dimitrios Sarantis, presedintele grupului Olympus.

“Reactia consumatorilor fata de noile lactate Olympus, produse la Halchiu, este extraordinara si, de cand am introdus produsele la raft, cererea creste constant. Credem in Romania si in poporul roman, de aceea am facut aici cea mai mare investitie din afara Greciei. Consideram aceasta tara ca fiind de importanta strategica pentru grupul Olympus, ca poarta de acces catre pietele europene”, a adaugat Dimitrios Sarantis.

Fabrica de la Halchiu beneficiaza de echipamente de ultima generatie pentru receptia si procesarea laptelui la nivel european, precum si pentru ambalarea produselor finite. Nivelul inalt de tehnologizare asigura Olympus un avantaj competitiv si garanteaza produse de calitate, sigure din punct de vedere alimentar, pastrand, in acelasi timp, valoarea nutritiva a acestora si gustul distinct.

In ultimii 12 ani, am adoptat o strategie prin care am construit relatii puternice cu fermierii locali, pentru a asigura o materie prima de inalta calitate, folosita in toate produsele noastre. In acest fel, asiguram o productie de lactate care poate satisface si cele mai competitive piete”, a precizat Ioannis Kommatos, Deputy Managing Director Olympus Romania.

Olympus foloseste cea mai moderna tehnologie si inoveaza pentru a asigura calitate maxima pe parcursul tuturor ciclurilor de productie. Olympus a adoptat cele mai stricte standarde in asigurarea calitatii si detine numeroase certificari in acest sens (ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, ISO 22000:2005, BRC, IFS, EURO CERT). Grupul colaboreaza, de asemenea, cu diverse institutii internationale, laboratoare independente si universitati.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri