Octavian Bellu: “Copilul nu trebuie să facă performanță, trebuie să facă mișcare”

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Cel mai aureolat antrenor de gimnastică din istoria acestui sport, Octavian Bellu, este omul care a făcut auzit numele României în întreaga lume. Octavian Bellu: “Copilul nu trebuie să facă performanță, trebuie să facă mișcare”.

Bărbatul acela cu mustață, care zâmbea rar și se bucura discret atunci când tinerele gimnaste urcau pe podiumul marilor concursuri, a fost artizanul marilor victorii timp de aproape un sfert de secol.
Iar românii nu-l vor uita niciodată pe antrenorul care a definit succesul în gimnastica românească.

Octavian Bellu este tipul acela de antrenor de la care întotdeauna ai ceva de învățat. Deși pare dur, cel mai de succes antrenor din lume este o fire caldă, dar destul de calculată. Iar atunci când povestește despre copiii care i-au trecut prin mână, n-ai cum să nu-i observi sclipirea din privire, Octavian Bellu s-a născut pentru gimnastica românească!

Octavian Bellu: “Copilul nu trebuie să facă performanță, trebuie să facă mișcare”

L-am întrebat pe Octavian Bellu care este cel mai important sfat pe care i-l poate da unei tinere gimnaste. Ca întotdeauna, răspunsul lui ne-a pus puțin pe gânduri.

“Aș da sfaturi părinților… În primul rând, părinții dacă o pornesc pe această cale cu propriul copil, trebuie să fie convinși că acel copil are tot ce îi trebuie ca să fie un sportiv deosebit.

Mulți chemați, puțini aleși…

Dacă acel copil are tot ce îi trebuie, depinde în mare măsură de antrenor și în mai mare măsură depinde de părinte… Dacă părintele crede că are răbdare, are acea înțelegere necesară față de copil, față de antrenor, față de situția din sportul respectiv, el poate duce copilul pe o cale care să-i schimbe viața…

Părinții investesc în propriul copil și la un moment dat așteaptă ca această investiție să fie amortizată prin succesul acestuia și părinții să aibă și ei beneficii din acest boom financiar datorat copilului.

Părinții trebuie să înțeleagă că acel copil nu trebuie să facă performanță… copilul trebuie să facă mișcare. Dacă nu face mișcare, va fi un copil fantastic de inteligent, cu niște abilități intelectuale ieșite din comun, dar va fi un copil tarat fizic.

Să ai o minte sănătoasă într-un corp sănătos… altfel, una fără alta nu prea funcționează și nu poți ajunge la performanțe”, ne-a mărturisit Octavian Bellu.

Vezi în materialul video de mai sus ce le transmite Octavian Bellu părinților ai căror copii aleg drumul victoriei în sportul românesc.

 

Iulia Sandu

Foto:facebook.com

 

Vezi si:

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedetele răspund...