Obiceiurile care duc la apariția celulitei. Evită să faci aceste lucruri dacă vrei să scapi de aspectul de coajă de portocală

Celulita este inamicul numărul 1 al femeilor, studiile arătând că aproximativ 90% dintre doamne şi domnişoare au această problemă, indiferent că au o siluetă bine proporționată sau câteva kilograme în plus. 

Alimentația poate fi un factor care să ducă la apariția celulitei, dar pe lângă aceasta, există câteva obiceiuri pe care majoritatea femeilor le au și care afectează aspectul pielii.

Obiceiurile care duc la apariția celulitei

Din momentul în care pielea a căpătat acel aspect de coajă de portocală, femeile duc o luptă continuă pentru a elimina celulita. Deşi nu dispare defintiv, aspectul pielii poate fi îmbunătăţit renunţând la câteva obiceiuri care au un impact negativ asupra pielii.

1. Statul picior peste picior

Acest obicei atât de întâlnit în rândul femeilor poate duce la apariţia celulitei. Această poziţie afectează circulaţia la nivelul picioarelor, lucru care face ca pielea să capete aspect de coajă de portocală.

“Statul cu picioarele încrucişate limitează circulaţia sângelui şi circulaţia limfatică în zona picioarelor. Acest obicei favorizează apariţia celulitei apoase. Aspectul celulitei va fi mult mai proeminent pe piele, se va răspândi pe toată suprafaţa ei şi va cauza probleme în decursul vieţii.”, a spus Clelia Monteux, expert în tratarea celulitei, potrivit thesun.co.uk.

2. Purtarea blugilor mult prea strâmţi

Purtarea blugilor mult prea strâmţi poate reprezenta o altă cauză care să ducă la apariţia celulitei. Aceşti blugi exercită o presiune mai mare în zona picioarelor, afectând circulaţia.

Pentru a diminua aspectul de coajă de portocală, specialiştii recomandă consumarea a 2l de apă pe zi, limitarea consumului de sare, introducerea exerciţiilor fizice în rutina zilnică şi renunţarea la obiceiul de a ţine picioarele încrucişate sau de a purta blugi foarte strâmţi.

Foto: shutterstock.com

Citeşte şi:

Ce culori te favorizează în funcṭie de tonul pielii

Uleiul de măceșe, secretul tenului lui Kate Middleton și al lui Meghan Markle

Exclusiv Avantaje: Antonia, așa cum n-ai mai vazut-o niciodată. Galerie foto

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete