(P) Implantul dentar – soluția perfectă pentru recâștigarea zâmbetului

Lipsa unuia sau a mai multor dinți poartă numele de edentație. Aceasta este o problemă dentară frecventă și afectează sănătatea atât la nivel fizic, cât și din punct de vedere psihologic, necesitând astfel o atenție deosebită.

În acest sens, este recomandat ca, în momentul în care apare, să se consulte de urgență medicul stomatolog deoarece sănătatea întregii danturi este pusă în pericol și nu numai.

Evoluția domeniului implantologiei a permis ca, în prezent, pacienții să beneficieze de soluții excelente din punct de vedere estetic și funcțional, care își arată rezultatele într-un timp relativ scurt.

Clinica Trident – tratamente stomatologice de calitate superioară

Clinica Trident, din București, a fost prima din România care a abordat soluția modernă de specializare a medicilor pe etape specifice ale tratamentului. Această nouă direcție a permis și permite pacienților să se bucure de rezultatele scontate într-un timp mai scurt și fără a simți vreun disconfort.

Echipa de medici specializați, dotările și tehnologiile de ultimă generație, consumabilele de unică folosință și procedurile de sterilizare la cele mai înalte standarde asigură pacienților siguranța și contribuie la obținerea rezultatelor scontate.

Tipuri de implanturi dentare care se găsesc la Clinica Trident

În ceea ce privește intervenția asupra pacienților care suferă de edentație, aceasta este realizată cu cea mai mare grijă, prin tehnici personalizate astfel încât să se resimtă cât mai puțină durere. Tipurile de implanturi dentare puse la dispoziție sunt create din materiale atent selecționate, de o calitate înaltă.

La Trident, pacienții pot opta pentru următoarele tipuri de implanturi dentare:

  • Implantul dentar Nobel – este produs de compania Nobel Biocare și răspunde celor mai înalte standarde de calitate. Acesta se integrează perfect, are un aspect natural, iar inserarea se efectuează foarte repede, fără durere.
  • Implantul dentar MegaGen – este realizat dintr-un aliaj cu o puritate superioară și garantează o intervenție chirurgicală minim invazivă. Suprafața lui este acoperită cu ioni de calciu, permițând o osteointegrare mai rapidă.
  • Implantul dentar Straumann – a fost testat și perfecționat de-a lungul a mai bine de șase decenii astfel încât să ofere pacientului zâmbetul sănătos și frumos pe care acesta și-l dorește. Poziția sa poate fi ajustată ușor, fapt ce permite o integrare perfectă în timpul procedurii de implantare, eliminând de asemenea și necesitatea unor intervenții ulterioare de repoziționare.
  • Implantul dentar MIS – fabricat în Israel, este continuu perfecționat astfel încât să se obțină rezultate de excepție. Are o geometrie aparte care facilitează munca medicului implantolog, scurtând timpul necesar intervenției și oferă rezultate impecabile, fără a se simți vreun

Prețul unui implant dentar – un factor important de luat în considerare

Multe dintre persoanele care doresc să beneficieze de un implant dentar își pun întrebarea: cât costă un implant dentar?

Este important de știut faptul că prețul unui implant dentar este influențat de mai mulți factori, de aceea variază considerabil de la o clinică la alta. În principal, este influențat de producător, mai exact de materialele și tehnologiile utilizate, precum și de investiția acestuia în procesul de dezvoltare.

Apoi, diferă în funcție de experiența medicului implantolog care efectuează procedura. Cu cât mai prestigios este acesta, cu atât mai mare va fi costul unui implant. De regulă, în București și alte mari orașe din România, prețul unui implant dentar se situează în intervalul 3000 de lei – 6000 de lei.

Implantul dentar – o investiție pe termen lung

Prețul unui implant dentar poate părea destul de ridicat la prima vedere și reprezintă, în multe cazuri, o barieră în fața dorinței de a avea un zâmbet frumos din nou.

Este important să se acorde mai multă atenție problemei edentației și să nu se permită unui factor precum costul să conducă la afecțiuni mai grave și la scăderea stimei față de sine.

Amânarea intervenției poate genera probleme cum ar fi:

  • migrarea dinților – fapt ce compromite masticația din zona afectată și facilitează depunerea tartrului și apariția cariilor;
  • infecția dinților din jur – un dinte lipsă face ca presiunea să se pună pe dinții alăturați, aceștia putându-se infecta;
  • pierderea osului adiacent – conduce la probleme într-un viitor în care se dorește un implant dentar;
  • afectarea vorbirii – influențând modul de deschidere a gurii, obosește articulația temporo-mandibulară și cauzează probleme de pronunție;
  • afectarea digestiei – este rezultatul faptului că alimentele nu mai pot fi mestecate corect.

Aceste efecte ale edentației se pot dovedi în timp mult mai costisitoare față de implantul dentar în sine. Pentru a le evita, este bine ca problema să fie tratată rapid, cu maximum de seriozitate, iar pentru a se obține rezultatele ideale să se acorde atenție atât calității implantului ales, cât și experienței medicului care va realiza procedura.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete