(P) Israel – locul pe care orice credincios trebuie să-l descopere!

(P) Israel – locul pe care orice credincios trebuie să-l descopere!

Pentru pelerinii din toată lumea, Israel este locul de văzut măcar o dată în viață. Aici poți descoperi construcții pline de însemnătate religioasă, fiind totodată destinația cu un amestec interesant dintre spiritual, arhaic și tradițional.

Țara Sfântă este luată cu asalt în fiecare an de milioane de turiști din toată lumea, o mare parte dintre ei aleg să viziteze Israelul cu prilejul sărbătorilor de Paște, să meargă pe Drumul Crucii lui Hristos, să ia Lumina Sfântă de la Mormântul Mântuitorului sau să urce pe Dealul Golgotei. Oricare ar fi motivul pentru care ți-ai propus să vizitezi Israelul în această perioadă, trebuie neapărat să bifezi locurile cu cea mai mare încărcătură spirituală din lume.

Ierusalim – 'capitala a două popoare și sanctuarul a trei religii'

Istoricul Simon Sebag Montefiori spunea că Ierusalim este 'orașul universal, un trofeu râvnit de trei imperii, dar și locul Judecății de Apoi'. Aici poți face cunoștință cu tărâmul făgăduinței, fiind  totodată și locul cel mai important al credincioșilor care au posibilitatea să meargă în pelerinaje la trei dintre cele mai mari locuri sfinte ale lumii care reunesc trei religii: Biserica Sfântului Mormânt, Zidul Plângerii și Cupola Stâncii (Moscheea Omar).

Orașul Păcii este cel mai vizitat din Israel, mai ales în perioada celei mai mari sărbători a creștinității. Cele mai mari atracții sunt locurile sfinte vechi de milenii, multe dintre ele aflate în Orașul Vechi, pe Muntele Templului.

Nazaret – orașul sfânt al lui Iisus

Poziționat spectaculos pe o colină stâncoasă din Galileea, Nazaret este satul lui Hristos și locul care păstrează grota Fecioarei Maria, unde Arhanghelul Gavriil i-a dat vestea Nașterii Mântuitorului.  

Bethleem – leagănul creștinității

Orașul Nașterii Domnului, Bethleem se află la numai 9 km de Ierusalim și este locul pe care trebuie neapărat să-l descoperi într-un circuit de Paște. După ce vizitezi Biserica Nativității și admiri orașul desprins dintr-un alt secol, fă un popas în Piața Ieslei, aflată în partea veche a acestui loc sfânt.

De Mădălina Isar

Paste in Israel

Tarif 545 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu demipensiune la hoteluri de 4* si 3*, bilet de avion, transport cu autocar local pentru realizarea itinerariului, tur oras Tel Aviv, excursie la Masada, ghid local vorbitor de limba romana. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro