O vacanță trăită pe picior de Zeu

Corfu este o altă Europă din punct de vedere cultural și istoric pe care turiștii încep să o descopere imediat ce au cumpărat un bilet de vacanță spre frumoasa insulă.

avantaje.Corfu.1.07.2014

Nicăieri în Europa nu există atâtea rădăcini de trecut, adânc înfipte în stâncile insulei și plantațiile de măslini, lămâi sau chiparoși, mai frumoase ca in Corfu.

Castele impunatoare si fortarete uimitoare

Insula are mai multe vârfuri înalte, unde au fost construite castele impunătoare și fortărețe uimitoare pentru apărare. În jurul lor au fost construite biblioteci, hoteluri luxoase și rafinate și biserici care se încăpățânează să domine insula de mii de ani. Peisajul general este de-a dreptul năucitor pentru cine nu este pregătit să găsească atâta frumusețe la un loc.

Capitala insulei, numită tot Corfu sau Kerkira, este un minunat oraș medieval, cel mai mare din Insulele Ionice. Kerika este, de asemenea, cel mai popular port din Corfu. Aici au poposit zeul Ahile, Împărăteasa Sissi și au fost filmate celebrele pelicule cinematografice 'Laguna Albastră' și James Bond – For your eyes only'.

Plecari din Corfu

Din Corfu se poate ajunge foarte ușor pe insula Mourtos, care a devenit cunoscută în timpul celui de-al doilea război mondial, când a fost aleasă de flota grecească pentru a se scunde. De asemenea, pe insulă a fost construit unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din Europa, unde copiii și adulți au aceeași vârstă.

Într-un fel, turiștii care își petrec vacanța în Corfu și pe celelalte insule grecești, trăiesc cumva o parte din viața Zeilor care au stăpânit insula cu mii de ani în urmă.

Carmen Stefan

Sejur Corfu Grecia

Hotel Holiday Palace 5*– de la 279 euro/2 persoane, 3 nopti cazare cu demipensiune, transport individual, agentia Gulliver Tours, 021/794.75.07

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber