O treime din Delta Dunării a fost transformată în teren agricol

Tu-i faci loc naturii la masa de Crăciun? Cadoul tău pentru natură va contribui la pregătirea lucrărilor (screening) pentru refacerea zonelor umede din Delta Dunării.

O treime din Delta Dunării a fost transformată în perioada dintre anii ’60-’80 din zonă umedă în terenuri agricole. O suprafată enormă de 500.000 km2 unde biodiversitatea naturală a dispărut și unde terenurile au fost distruse și sunt pradă fenomenului de deșertificare.
Evident, din această cauză comunități întregi de pescari au rămas fără resurse de trai.

Cum de Crăciun se întâmplă minuni, cei de la WWF România au o nouă campanie. Împreună vom putea reconstrui aceste zone distruse din Delta Dunării: aducem apă din nou în teritoriile unde s-a aflat în mod natural și zona va reveni la viață: păsări și pești, stuf, nuferi. Apă mai curată, pentru că zonele umede purifică apele datorită plantelor specifice.

O zi de vacanță cu o plimbare în acest paradis se poate încheia într-o pensiune la o cină cu pește proaspăt.

Cei de la WWF au reușit să redea naturii 1.000 ha în zona Mahmudia și întreaga zonă s-a îmbogățit de biodiversitate și prosperitate. Același vis îl au și cu zone din Sulina, Beștepe și Murighiol.

Pentru asta, în prag de sărbători, este nevoie de ajutorul fiecăruia dintre noi, pentru a demara pregătirea următoarei zone pentru realizarea lucrărilor de reconstrucție, esențială pentru restabilirea echilibrului ecologic și socio-economic din Deltă.

Primul pas în acest sens îl reprezintă discuțiile cu comunitățile locale și stabilirea posibilelor soluții tehnice și a utilizărilor viitoare a zonei reconstruite. În această etapă, premergătoare, se pregătește imaginea detaliată din punct de vedere ecologic, tehnic, economic, juridic, social al următoarei zonei de reconstrucție. Rezultatele acestei etape vor constitui elementele definitorii lucrărilor de reconstrucție.

Vezi care sunt cele mai rapide animale din lume!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse