O statuie a unei sirene, în Italia, provoacă valuri de critici: și sirenele au silicoane?

O statuie voluptuoasă a unei sirene plasată într-o piață dintr-un sat de pescari din Puglia, sudul Italiei, a făcut furori pentru că este „prea provocatoare'.

Statuia a fost creată de elevii școlii de artă Luigi Rosso din Monopoli înainte de a fi poziționată într-o piață numită după savantul Rita Levi-Montalcini.

Opera de artă, care încă nu a fost inaugurată oficial, a devenit o țintă a ridicolului după ce fotografiile făcute în timpul instalării au fost distribuite pe rețelele de socializare.

„Arată ca o sirenă cu doi sâni siliconați și, mai presus de toate, un fund uriaș nemaivăzut până acum pe o sirenă. Cine știe dacă va deveni o altă atracție pentru turiști', spun localnicii.

Adolfo Marciano, directorul școlii de artă Luigi Rosso, a apărat statuia, spunând că este un „omagiu adus marii majorități a femeilor care au forme.” El a explicat că studenții au fost rugați de primarul din Monopoli să creeze mai multe statui pentru oraș, inclusiv una pe tema mării.

Studenții s-au adunat și au venit cu ideea unei sirene', a spus Marciano. „Consiliului i s-a arătat modelul la scară și a spus că este bun, apoi a decis că sculptura finalizată va fi plasată în piață.'

Marciano a spus că nu a vrut să judece inspirația studenților, dar că a văzut lucrarea „ca o reprezentare a realității, în acest caz a corpului feminin'.

El a adăugat: „Vezi reclame la televizor cu modele foarte slabe, dar sirena este ca un omagiu adus marii majorități a femeilor cu forme curbate, mai ales la noi în zonă. Ar fi fost foarte rău dacă am fi reprezentat o femeie extrem de slabă.'

De ce NU se fac nunți în luna mai: superstiții păgâne sau credințe străvechi?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber