O româncă a fost omorâtă de un rechin în Egipt, în apropiere de Hurghada

O româncă a fost omorâtă de un rechin în Egipt, în apropiere de Hurghada în timp ce făcea snorkelling. Atacul asupra româncei a avut loc după ce ieri a mai fost omorătâ o turistă. Aceasta a vrut să mai intre încă o dată înainte să plece spre țărm.

Autoritățile egiptene au recunoscut că o a doua femeie, o turistă româncă, a fost ucisă cam în același timp în Marea Roșie, la aproximativ 200 de metri de celălalt atac mortal. Trupul fără viață al româncei a fost scos din mare după ce a fost localizat pe un recif, potrivit martorilor oculari.

Prima turistă omorâtă în timp ce se afla în apă i-a spus partenerului ei: “mai intru puțin în apă, mă întorc imediat.” Autoritățile egiptene au închis o parte a coastei, pe fondul temerilor că fiara ar putea pândi în apropiere, în Marea Roșie după atacul asupra femeii.

Femeia, în vârstă de 68 de ani, a fost ucisă de un rechin care i-a smuls brațul și piciorul în timp ce făcea snorkelling de-a lungul Mării Roșii. Tot perimetrul este acum închis de autorități pentru toți turiștii. Locul unde a fost omorâtă nu este foarte departe de plaja de lângă Hurghada, pe coasta opusă față de Sharm el Sheikh.

Se presupune că a fost un rechin Mako care se afla în golful Sahl Asheesh.

Publicația The Sun se află în posesia unui videoclipul îngrozitor – care este prea explicit pentru a fi publicat – și o arată pe femeie luptându-se să ajungă înapoi la țărm în timp ce apa devine roșie de sânge în jurul ei.

Potrivit relatărilor, turiștii s-au repezit să iasă din apă când femeia a fost atacată. Alții au încercat să „distragă atenția rechinului de la victimă' spre un dig din apropiere.

Câțiva turiști ruși au văzut momentul când și-a pierdut un braț, dar aceștia nu au menționat și de un picior tăiat. Unul dintre ei a declarat: „Oamenii au ieșit în grabă din mare. Nu exista o ambulanță, nimeni nu o ajuta. Nu avea un braț – până la cot. Rechinul a apucat-o și a răsucit-o.'

Un alt martor ocular a spus: „Filmam o caracatiță și oamenii au început să țipe. Nu am dat importanță apoi am auzit un sunet teribil. Am încetat să mai filmez caracatița, m-am întors și am văzut o falcă puternică care o smulgea pe această femeie. Ea încă se lupta cu rechinul cu mâinile la început, dar se pare că rechinul i-a mușcat mai întâi piciorul, apoi mâna, pe care a aruncat-o asupra coralilor'.

El a adăugat: „Era în stare de șoc. Nici măcar nu a țipat, nu a plâns, nimic. Oamenii doar țipau. Salvatorii alergau, nu existau geamanduri de salvare, nimic. Nu era nimic de aruncat pentru a salva femeia'.

Femeia a ajuns într-un final la mal, dar a murit, se pare, din cauza unui șoc extrem cauzat de durerea provocată de atacul violent. Medicii au declarat: „O femeie, de origine austriacă, în vârstă de 68 ani, a fost atacată de un rechin care i-a mușcat brațul și piciorul. A încercat să ajungă la țărm singură… apoi au sosit medicii și au dus-o la spital. Pe drum medicii au făcut măsurile de resuscitare, dar inima nu i-a fost repornită. Femeia a murit în ambulanță din cauza șocului dureros. Medicii s-au luptat pentru viața ei mult timp, făcându-i resuscitare cardiopulmonară, dar nu a putut fi salvată'.

În urma atacului de vineri, înotul, scufundările, snorkelingul și pescuitul din zona Sahl Hasheesh până în Golful Makadi au fost interzise timp de trei zile, potrivit rapoartelor.

Sursa: The Sun

Vezi şi ce să faci dacă vezi un rechin în apă și ce comportamente să eviți!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri