O pneumonie misterioasă face ravagii în școli. Spitalele sunt pline de copii bolnavi
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2019/09/ti-a-racit-copilul.jpg)
Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății investighează o pneumonie misterioasă care a cuprins școlile din China și care provoacă temeri legate de o nouă pandemie.
Se pare că spitalele din Beijing sunt „copleșite de copii bolnavi” care au simptome precum inflamația plămânilor și febră mare, dar nu tușesc.
O situație similară se dezvoltă în Liaoning – la aproape 800 de kilometri de Beijing.
Oficialii au raportat o creștere a numărului de „boli asemănătoare gripei” de la jumătatea lunii octombrie, comparativ cu aceeași perioadă din ultimii trei ani, a precizat OMS.
Agenția de sănătate a ONU cere acum informații „detaliate” despre epidemie.
„OMS a adresat o cerere oficială Chinei pentru informații detaliate privind o creștere a bolilor respiratorii și a cazurilor de pneumonie raportate la copii”, a declarat aceasta, scrie The Sun.
ProMed, un sistem care monitorizează focarele de boli la nivel mondial și care a fost unul dintre primele grupuri care a identificat pericolele Covid, a emis marți un avertisment.
ProMed a fost unul dintre primele grupuri care au ridicat întrebări în 2019 cu privire la o boală necunoscută care circula în Wuhan și care a devenit ulterior Covid, mai scrie sursa citată anterior.
Un cetățean din Beijing ProMed identificat doar ca domnul W, a declarat: „Mulți, mulți sunt spitalizați. Ei nu tușesc și nu au simptome.
„Ei au doar o temperatură ridicată și mulți dezvoltă noduli pulmonari”.
Dr. Jennifer Nuzzo, epidemiolog și director al Centrului pentru Pandemii de la Școala de Sănătate Publică a Universității Brown, a declarat că vestea este „alarmantă”.
„Să vezi un număr crescut de persoane care se prezintă la orice spital este, bineînțeles, alarmant”, a declarat ea pentru Mail Online.
„S-ar putea să nu fie ceva ieșit din comun… dar de fiecare dată când vedem oameni care se prezintă la spital, avem motive să fim îngrijorați”.
Dr. Krutika Kuppalli, un medic specialist în boli infecțioase din cadrul Programului de Urgențe Sanitare al OMS, a declarat că testarea și publicarea rezultatelor este vitală – adăugând că boala „ar putea fi orice”.
„Avem nevoie de mai multe informații despre simptome, epidemiologie și despre ceea ce a fost testat”, a spus ea.
Postul de televiziune taiwanez FTV News a declarat că spitalele au fost „copleșite” de copii bolnavi. Și „părinții s-au întrebat dacă autoritățile nu cumva acoperă epidemia”, a afirmat acesta.
Centrul de control și prevenire a bolilor din Beijing a declarat că la începutul lunii octombrie a înregistrat peste 3.500 de cazuri de „infecții respiratorii” la spitalul pentru copii din oraș, potrivit Radio Free Asia.
Un membru al personalului de la Spitalul Prieteniei din Beijing a declarat că există o așteptare de 24 de ore pentru ca cazurile de urgență să fie examinate.
„Apelurile care vin astăzi nu vor fi văzute până mâine… primim peste 1.000 de apeluri pe zi”, a declarat angajatul spitalului.
Dr. Neil Stone, un medic specialist în boli infecțioase de la UCLH din Londra, a declarat că a respins rapoartele privind o „pneumonie nediagnosticată” în China în decembrie 2019 ca fiind „nu mare lucru”.
„Să nu mai fac aceeași greșeală”, a spus el.
Autoritățile chineze din cadrul Comisiei Naționale de Sănătate au organizat o reuniune pe 13 noiembrie pentru a raporta o creștere a numărului de cazuri de boală respiratorie.
Acestea au declarat reporterilor că sporul de îmbolnăviri respiratorii s-a datorat ridicării restricțiilor Covid și circulației agenților patogeni cunoscuți, și anume gripa și infecțiile bacteriene comune care afectează copiii.
Wang Quanyi, director adjunct și expert epidemiologic șef la Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor din Beijing, a declarat că orașul „a intrat într-un sezon cu incidență ridicată a bolilor infecțioase respiratorii”.
Beijingul „prezintă o tendință de coexistență a mai multor agenți patogeni”, a adăugat el.
OMS a declarat că nu este clar dacă raportul ProMed are legătură cu conferința de presă a autorităților și că solicită clarificări.
Agenția a îndemnat oamenii să ia măsuri de prevenire, inclusiv să se vaccineze, să păstreze distanța față de persoanele bolnave și să poarte măști. OMS nu a dat nicio indicație cu privire la răspunsul Chinei la cererea de informații suplimentare.
Pe tot parcursul pandemiei Covid, OMS a criticat autoritățile chineze pentru lipsa de transparență și cooperare. La mai bine de trei ani de la depistarea primelor cazuri în Wuhan, dezbaterile aprinse continuă să se desfășoare în jurul originii Covid.
A apărut revista Avantaje ediția de noiembrie 2023. Luna aceasta vă surprindem cu un număr cu adevărat special, cu un DOSAR în care dezbatem tulburările de personalitate cele mai des întâlnite, cu subiecte de sănătate considerate tabu dar și cu invitați- surpriză:
EXCLUSIV AVANTAJE:
CRISTIAN DIACONESCU – Diplomat de carieră și fost ministru de externe, totul pornind de la o bază juridică, Cristian Diaconescu poate oferi context pentru cele mai „fierbinți' subiecte ale zilei. În interviul Din ediția de noiembrie poți citi o sinteză a ceea ce înseamnă rolul României în UE, fenomenul fake news, dar și noile direcții de dezvoltare – cum ar fi energia verde și folosirea inteligenței artificiale.
DOSAR SPECIAL – Tulburările de personalitate
Cauzele exacte ale tulburărilor de personalitate nu sunt pe deplin înțelese, dar se crede că o combinație de factori genetici, chimici și de mediu pot contribui la dezvoltarea lor.
PARANOICUL – Personalitatea paranoică nu este un caz de nebunie, este doar un om cu o înclinație permanentă spre suspiciune și neîncredere.
HISTRIONICUL – În prima zi, pare charismatic, te vrăjește. A doua zi, te cam obosește.
A treia zi, deja ai vrea să-l tragi din priză. Cine să fie? Un individ cu personalitate histrionică.
PERFECȚIONISTUL – „Dușmanul binelui e mai binele', se spune. Cel care nu este niciodată mulțumit riscă să nu-și termine treaba la timp. În plus, îi critică la nesfârșit pe cei din jur. Rău pentru el, rău pentru toată lumea.
DEPENDENTUL – Dacă te sufocă, poți să te scuturi de el și să scapi. Dar ce se va întâmpla cu el după aceea? Dependentul este expus unor riscuri dintre cele mai grave.
DEPRESIVUL – Cum să ne purtăm cu personalitatea depresivă atunci când face parte din viața noastră? Dacă se leagă de evenimente concrete, dacă are cauze certe, dacă este o stare temporară, depresia este o maladie. Dacă este un fel de a fi permanent al cuiva, vorbim despre o personalitate dizarmonică de tip depresiv.
Vrei să te bucuri de o căsnicie fericită? Atunci fii foarte atentă la primul și cel mai important pas pentru reușita în doi: alegerea partenerului de viață! Vă plac aceleași lucruri și vă ghidați în viață după aceleași valori? Cu siguranță, el va fi alesul! Sau poate că, deși nu vă înțelegeți întotdeauna, vă completați reciproc – doar știe oricine, contrariile se atrag.
Ești prizoniera dragostei? Când ne îndrăgostim, viața noastră gravitează în jurul persoanei iubite și pare că nimic altceva nu mai există în jur. Dar dragostea nu înseamnă acapararea unuia de către celălalt. Viața fiecăruia are o multitudine de fațete pe care nu le putem neglija, oricât de mult am fi preocupați de partener și de dragostea pentru el.
Citește revista aici: https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/