O navă dispărută în Triunghiul Bermudelor a fost descoperită după 95 de ani

vapor dispărut în Triunghiul Bermudelor

Un vapor dispărut în Triunghiul Bermudelor a fost descoperit după 95 de ani. Nava SS Cotopaxi a dispărut misterios în anul 1925, iar epava ei a fost găsită recent, în apropiere de coastele Floridei.

Potrivit Digi 24nava comercială Cotopaxi a plecat din Charleston, Carolina de Sud, pe 29 noiembrie 1925, având ca destinație Havana, Cuba. Era încărcată cu cărbune și la bord avea 32 de persoane.

În filmul inspirat din dispariția navei, aceasta a fost abandonată de… extratereștri în deșert

Pe traseu, nava se confruntă cu o furtună violentă, în timpul căreia apa pătrunde în cală. La două zile de la plecarea din portul din Charleston, Cotopaxi dispare în Triunghiul Bermudelor. Zona aceasta, situată între insulele Bermude, sudul Floridei și Puerto Rico, mai este cunoscută și sub denumirea de „triunghiul diavolului' și are reputația că “înghite” nave și avioane, de ale căror urme nimeni nu reușește să mai dea vreodată.

Regizorul Steven Spielberg, inspirat de dispariția acestei nave, a realizat filmul SF „Întâlnire de gradul III'. În film, Cotopaxi este descoperită în deșertul Gobi, regiune aflată între nordul Chinei și sudul Mongoliei, unde ar fi fost plasată de… extraterești.

Cum a fost localizată epava

Recent, un grup de exploratori și arheologi submarini au pornit în căutarea epavei. Astfel, aceștia au aflat că vasul a trimis semnale de avarie, dintr-o anumită poziție la două zile de la plecarea sa din Charleston. Specialiștii au estimat localizarea acestor semnale la circa 65 km de coastele orașului St. Augustine din Florida.

Echipa s-a deplasat în zona în care estimaseră că ar fi dispărut, iar aici au identificat o epavă pe care localnicii o botezaseră „Bear Wreck' și care fusese descoperită cu 35 de ani în urmă. Căutând indicii, specialiștii au ajuns la concluzia că „Bear Wreck' era, de fapt, “Cotopaxi”.

Citeste si

De necrezut! Acest bărbat a dat în judecată gigantul Apple pe care-l consideră vinovat de faptul că l-a determinat să devină homosexual

De ce divorțează oamenii în august. Rata divorțurilor crește la sfârșitul verii

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri