O înotătoare americană care participa la Campionatele Mondiale de la Budapesta a fost salvată de antrenoarea ei după ce a leșinat în bazin

Miercuri, 22 iunie, Anita Alvarez a fost salvată de antrenoarea ei după ce a leșinat în apă la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

Sportiva participa la finala de la înot artistic solo și se afla la jumătatea reprezentației când și-a pierdut cunoștința. Andrea Fuentes, antrenoarea sa, a plonjat în apă când a văzut că tânăra în vârstă de 25 de ani se scufundă pe fundul bazinului. A apucat-o pe Alvarez și a tras-o în siguranță cu ajutorul unui alt spectator șocat.

Înotătoarea și-a recăpătat rapid cunoștința și a primit imediat îngrijiri medicale, iar acum este în curs de recuperare.

Echipa americană era vizibil încremenită în timp ce urmărea desfășurarea terifiantei scene și a fost văzută consolându-se reciproc în timp ce medicii se grăbeau să îi salveze viața lui Alvarez.

În mod incredibil, nu este prima dată când Fuentes o salvează pe Alvarez după ce înotătoarea de înot sincron a leșinat în bazin, aceasta pierzându-și cunoștința în timpul unei calificări pentru Jocurile Olimpice de la Barcelona, anul trecut.

După scenele șocante de la Budapesta, Fuentes a reproșat salvamarilor că „nu au făcut nimic”.

„A fost o mare sperietură. A trebuit să sar în apă pentru că salvamarii nu făceau nimic. Am fost speriată pentru că am văzut că nu respira, dar acum se simte foarte bine', a declarat Andrea Fuentes, potrivit The Sun.

profimedia-0701958950SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Ulterior, Fuentes a oferit o nouă actualizare pe Instagram, scriind:

“Ce zi. Cred că am avut tot felul de emoții posibile. Anita este în regulă. Medicii au verificat toate semnele vitale și totul este normal: ritmul cardiac, oxigenul, nivelul de zahăr, tensiunea arterială, etc… totul este în regulă. Uneori uităm că acest lucru se întâmplă și în alte sporturi de înaltă rezistență.

Maratonul, ciclismul, crosul… cu toții am văzut imagini în care unii atleți nu ajung la linia de sosire, iar alții îi ajută să ajungă acolo. Sportul nostru nu este diferit de altele, doar că, într-o piscină, ne împingem limitele și uneori le găsim. Anita se simte bine acum, iar medicii spun, de asemenea, că este în regulă.

Mâine se va odihni toată ziua și va decide împreună cu medicul dacă poate înota sau nu finala echipei libere”.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri