O fetiță de 13 ani cu piciorul amputat ne predă o lecție de viață incredibilă

Nelia are 13 ani. Pe când avea 11 ani, un eveniment nefericit avea să-i schimbe cursul vieții. Și, totodată, perspectiva asupra acesteia.

Conform www.aufeminin.fr, un accident de mașină petrecut în urmă cu 2 ani a trimis-o pe Nelia direct în comă. 3 zile în comă, 4 luni în spital. Timp în care fetița a avut corpul străpuns de tuburi, nu a putut respira singură, nu s-a putut hrăni singură, nu și-a putut face nevoile singură.

Citește și Lecțiile de viață pe care copilul tău trebuie să le cunoască

Nelia trece prin furcile caudine pe care viața i le-a pregătit la doar 11 ani

Cel mai grav afectată în urma accidentului a fost gamba dreaptă, la care a avut nevoie de o grefă musculară, dar și de tije fixatoare externe care aveau rolul de a-i imobiliza osul.

A avut apoi nevoie de o grefă osoasă. Dar pentru că un necaz nu vine niciodată singur, aceasta s-a infectat și a dat în septicemie. Nelia a trebuit să se obișnuiască cu ideea că va trebui să trăiască fără un picior.

Dacă această perspectivă ar aduce și un om matur în pragul nebuniei, pe micuță acest lucru nu a demoralizat-o. Nu s-a lăsat pradă deznădejdii și nu s-a revoltat împotriva Divinității. A luat lucrurile așa cum au venit, a luptat cu toate forțele și a ajuns să prețuiască viața mai mult decât înainte de nefericitul eveniment. Acum, Nelia ne predă tuturor o lecție incredibilă.

Citește și Trebuia să ajungă în fața altarului, dar cu o săptămână înainte de nuntă a anulat totul. Ce a găsit această femeie în telefonul logodnicului ei?

Recunoștință în loc de regrete

 “În acel accident, mi-aș fi putut pierde viața. Am avut, însă, norocul să supraviețuiesc. Nu oricine are acest privilegiu. Dacă Dumnezeu a binevoit să mă lase în viață, înseamnă că destinul meu este să lupt. Poate părea bizar, dar nu regret ce mi s-a întâmplat. Această experiență nefericită face din mine ceea ce sunt azi. Cel mai important lucru pe care l-am învățat în urma acestei experiențe nefericite a fost să apreciez viața.”
Lipsa unui picior n-o împiedică să aibă planuri mari. Nelia vrea să învețe să facă surfing, să facă escaladă, să înoate, să alerge. “Până la urmă, am de ales între două posibilități: ori mă bat să trăiesc normal, ori mă dau bătută. Întotdeauna, când pierzi pe o parte, câștigi pe alta.”

Fetița cu piciorul amputat ne dă o lecție de viață impresionantă

În ciuda necazului pe care l-a avut de înfruntat la o vârstă atât de fragedă, micuța își păstrează optimismul și împărtășește cu lumea lecția pe care ea a învățat-o: “Credeți în voi și luptați-vă să obțineți de la viață ceea ce vă doriți. În viață ai de trecut probe, ai de înfruntat încercări crunte, însă aceste lucruri au menirea de a te întări. Dacă viața ar fi doar roz, n-am mai învăța nimic și n-am mai evolua nicicând. Viața nu e frumoasa de la sine. Viața devine frumoasă atunci când voi decideți s-o faceți frumoasă.” 
 
Sursa foto: instagram Nelia Keciri
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate