O elevă de 14 ani din Constanța a fost premiată de NASA și UNESCO

O elevă de 14 ani din Constanța a fost premiată de NASA și UNESCO

O elevă de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța are performanțe incredibile la școală. Laura-Maria Dumbravă a obţinut premiul al III-lea la un concurs de eseuri organizat de UNESCO, în Japonia. Mai mult, ea a concurat alături de 13.000 de elevi din 148 de state. 

Laura-Maria Dumbravă a reuşit să cucerească juriul de pestre mări şi ţări, după ce s-a inspirat din vorbele lui Dalai Lama. Are doar 14 ani, dar și-a început eseul cu următoarele cuvinte
„Totul începe cu mine'.

 „Prima oară trebuie să îţi găseşti pacea interioară, apoi să o extinzi către prieteni, către familie, iar apoi spre tot globul,' a declarat Laura-Maria Dumbravă, pentru digi24.ro.

Laura-Maria Dumbravă, un elev de excelenţă

Tema concursului a fost „Clădirea păcii în inimi şi în minte' și i s-a potrivit foarte bine adolescente. Eseul său a fost ales dintre alte 13.000 depuse, online, de elevi din întreaga lume. În eseu, fata a mai vorbit şi despre alte proiecte ale sale.

„Am contribuit la păstrarea păcii prin proiectarea a două staţii spaţiale pentru care am fost răsplătită, doi ani la rând, cu premiul întâi,' a mai spus tânăra.

Este vorba despre concursurile organizate de NASA, la care Maria a participat alături de colegii săi. Profesorul Ion Băraru este cel care îi pregăteşte pe campionii concursurilor organizate de NASA de 11 ani. El spune că a fost surprins că Maria, elevă în clasa a VIII-a, a participat la o competiţie din domeniul uman.

„Are o inteligenţă peste medie. Este ceea ce se cheamă un elev de excelenţă,' a spus prof. Ion Băraru, şeful Centrului de Excelenţă, Constanţa.

Laura-Maria Dumbravă nu s-a hotărât încă dacă va urma o facultate în România sau peste hotare.

„Vreau să fiu medic. Mă gândeam la chirurgie pentru că îmi place să salvez vieţi,' a mai spus eleva.

Colegii Mariei s-au bucurat mult când au aflat că ea a reuşit să aducă un nou premiu.

„Ştiam că lucrează la un proiect, dar nu ştiam despre ce este vorba. Când a văzut, am fost foarte mândră de ea. M-am bucurat foarte tare şi am felicitat-o', au spus colegii fetei.

Ea reprezintă, așadar un adevărat exemplu pentru toți elevii din România.

Foto: alternativenews.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Ce cere școala de la copilul tău?

Vești bune pentru cei care vor să studieze în străinătate! Sumele de finanțare vor crește

Tu ştii de pe ce site-uri învaţă copilul tău?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie