O elevă de 14 ani din Constanța a fost premiată de NASA și UNESCO

O elevă de 14 ani din Constanța a fost premiată de NASA și UNESCO

O elevă de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța are performanțe incredibile la școală. Laura-Maria Dumbravă a obţinut premiul al III-lea la un concurs de eseuri organizat de UNESCO, în Japonia. Mai mult, ea a concurat alături de 13.000 de elevi din 148 de state. 

Laura-Maria Dumbravă a reuşit să cucerească juriul de pestre mări şi ţări, după ce s-a inspirat din vorbele lui Dalai Lama. Are doar 14 ani, dar și-a început eseul cu următoarele cuvinte
„Totul începe cu mine'.

 „Prima oară trebuie să îţi găseşti pacea interioară, apoi să o extinzi către prieteni, către familie, iar apoi spre tot globul,' a declarat Laura-Maria Dumbravă, pentru digi24.ro.

Laura-Maria Dumbravă, un elev de excelenţă

Tema concursului a fost „Clădirea păcii în inimi şi în minte' și i s-a potrivit foarte bine adolescente. Eseul său a fost ales dintre alte 13.000 depuse, online, de elevi din întreaga lume. În eseu, fata a mai vorbit şi despre alte proiecte ale sale.

„Am contribuit la păstrarea păcii prin proiectarea a două staţii spaţiale pentru care am fost răsplătită, doi ani la rând, cu premiul întâi,' a mai spus tânăra.

Este vorba despre concursurile organizate de NASA, la care Maria a participat alături de colegii săi. Profesorul Ion Băraru este cel care îi pregăteşte pe campionii concursurilor organizate de NASA de 11 ani. El spune că a fost surprins că Maria, elevă în clasa a VIII-a, a participat la o competiţie din domeniul uman.

„Are o inteligenţă peste medie. Este ceea ce se cheamă un elev de excelenţă,' a spus prof. Ion Băraru, şeful Centrului de Excelenţă, Constanţa.

Laura-Maria Dumbravă nu s-a hotărât încă dacă va urma o facultate în România sau peste hotare.

„Vreau să fiu medic. Mă gândeam la chirurgie pentru că îmi place să salvez vieţi,' a mai spus eleva.

Colegii Mariei s-au bucurat mult când au aflat că ea a reuşit să aducă un nou premiu.

„Ştiam că lucrează la un proiect, dar nu ştiam despre ce este vorba. Când a văzut, am fost foarte mândră de ea. M-am bucurat foarte tare şi am felicitat-o', au spus colegii fetei.

Ea reprezintă, așadar un adevărat exemplu pentru toți elevii din România.

Foto: alternativenews.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Ce cere școala de la copilul tău?

Vești bune pentru cei care vor să studieze în străinătate! Sumele de finanțare vor crește

Tu ştii de pe ce site-uri învaţă copilul tău?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie