O elevă de 11 ani a fost obligată să îmbrace o pereche de blugi uzați dintr-un motiv incredibil

O întâmplare care a stârnit revolta multor părinți de adolescenți s-a petrecut într-o școală din Franța, la începutul acestui an școlar. Conform www.aufeminin.fr, o elevă de 11 ani a fost obligată de conducerea școlii să îmbrace o pereche de blugi mari, uzați, soioși deoarece pantalonii cu care venise îmbrăcată de acasă erau consideraţi inadecvaţi. Concret, tânăra a fost acuzată că băieţii din şcoală se excitau când o vedeau.

Citește și O înșelătorie inedită: această tânără credea că se înscrie la un internship, dar s-a trezit măritată cu un străin împotriva voinței ei

Mama elevei a povestit pe Twitter experienţa neplăcută prin care a trecut fiica ei la începutul anului şcolar. Fata a îmbrăcat o bluză cu imprimeu floral şi o pereche de blugi scurţi. Femeia a răbufnit când fiica ei a ajuns acasă purtând niște pantaloni împrumutați de şcoală.

o elevă de 11 ani a fost obligată să îmbrace o pereche de blugi uzați

Pe Twitter, femeia a ținut să accentueze ideea că adevărata problemă este lipsa de educație a băieților, nicidecum hainele pe care le îmbracă fetele. Altfel spus, agresiunile asupra fetelor au loc din cauza carenței educaționale a băieților: “Când vom reuși să ne educăm băieții și să oprim agresiunile asupra fetelor?”, se întreabă femeia intrigată.


Postul de pe Twitter al femeii nu a rămas fără reacții. Alți părinți au semnalat întâmplări similare. Aceștia s-au arătat revoltați pentru faptul că fetele trebuie să-și supravegheze exagerat de mult ținutele pentru a se proteja și pentru a nu trezi instinctele sexuale băieților. Temerea părinților era faptul că, în acest fel, fetele vor avea parte de un proces de sexualizare prematură și că vor fi privite ca obiecte sexuale.

Citește și O fetiță de 13 ani cu piciorul amputat ne predă o lecție de viață incredibilă

Mama fetei de 11 ani povestește că a vorbit cu conducerea școlii și a primit următoarea explicație: “Conducerea școlii susține că motivul pentru care i-a cerut fetei mele să-și schimbe pantalonii nu este că s-ar fi excitat băieții, ci pentru că elevele trebuie să se obișnuiască să aibă o ținută corectă, decentă, adecvată unei instituții respectabile, așa cum vor trebui să aibă mai târziu, la facultate, apoi la serviciu”.

Citește și Copiii își băteau joc de ea pentru că suferea de albinism. Cu trecerea anilor, soarta s-a întors în favoarea ei

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate