Aspectul unghiilor poate fi un indiciu al cancerului pulmonar

Jean Taylor, o femeie de 53 de ani, a lucrat multă vreme într-o fabrică unde, prin natura meseriei, era obligată să-și taie unghiile foarte scurt. În momentul în care și-a schimbat locul de muncă, lungimea unghiilor nu a mai contat pentru angajator. Din acest motiv, Jean, care tânjise multă vreme după o manichiură elegantă, a decis să-și lase unghiile să crească.

Aspectul unghiilor, indiciu al cancerului pulmonar sau al unei boli de inimă

Conform www.dailymail.co.uk, pe măsură ce creșteau, unghiile femeii căpătau un aspect ciudat. Deveniseră exagerat de încovoiate. Jean nu și-a pus nicio secundă problema că aspectul unghiilor ar putea fi un indiciu al cancerului pulmonar, că ar putea semnala instalarea unei asemenea maladii în organism. A pus-o mai degrabă pe seama moștenirii genetice. Mama ei avusese unghiile la fel de încovoiate.

Citeste si Petre Sin s-a vindecat de cancer pulmonar. Lungul și anevoiosul drum de la diagnostic până la vindecare

Pentru că mama lui Jane își pierduse jumătate din plămân din cauza cancerului, fiica lui Jane, Stephanie, a făcut o legătură între aspectul unghiilor și această maladie. După ce s-a documentat cât a putut referitor la această posibilă asociere, Stephanie a reușit să-și convingă mama să meargă la medic: “Fiica mea mi-a zis că unghiile mele sunt urâte. Ea este regina Google-ului, iar Google-ul îți oferă toate informațiile despre cancer. Mă simțeam ridicol să mă duc la doctor pentru că am unghiile urâte. Aveam senzația că îl fac să-și piardă timpul. Nu m-aș fi gândit nici într-un milion de ani că ar putea fi vorba despre cancer.” 

Citeste si Prof. dr. Florin Mihălțan, medic primar pneumolog și Doctor în Științe Medicale, despre primele semne ale cancerului pulmonar

A urmat o serie de analize de sânge, radiografie pulmonară, computer tomograf, teste de respirație, EKG, biopsie pulmonară. După două săptămâni groaznice, Jane a primit diagnosticul: Cancer la ambii plămâni!!! Când unghiile tale de curbează exagerat, ia în considerare faptul că acesta poate fi un semn al unei boli de inimă sau de plămâni. Sper ca această postare să poată ajuta pe cineva cu cancer în stadiu incipient, a scris Jane pe facebook.


Jane Taylor urmează să fie supusă unei intervenții chirurgicale de îndepărtare a tumorii de la nivelul plămânului stâng. Dacă în urma curei de radioterapie tumoarea de pe plămânul drept nu va fi distrusă, Jane va fi operată și la plămânul drept. Femeia știe că familia și prietenii îi vor oferi sprijin necondiționat pentru a depăși cu bine acest prag din viața ei și își păstrează optimismul: “Deocamdată, nu plănuiesc să plec nicăieri”.

Citeste si Ce este imunoterapia? Ce trebuie să ştii despre cea mai revoluționară metodă de tratare a cancerului

Sursa foto: facebook Jean Taylor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate