O adolescentă a avut fobie de alimente noi. De la trei ani a mâncat doar croissante. Iată cum a reușit să-și diversifice meniul

Ciarra Franco, în vârstă de 13 ani, a dezvoltat o fobie de alimente noi după ce aproape că s-a sufocat când era copil și a refuzat să mănânce altceva în afară de un croissant simplu. În prezent, adolescenta a reușit să diversifice meniul.

O fetiță de 13 ani a supraviețuit mai bine de un deceniu cu o dietă formată exclusiv din cornuri și paste.

Ciarra Franco, în vârstă de 13 ani, a dezvoltat o fobie pentru alimente noi după ce aproape s-a sufocat când era copil, iar mama sa a petrecut ani de zile încercând să o convingă să accepte și alt tip de mâncare. Încă de când a început să meargă la grădiniță, Ciarra a refuzat să servească prânzul, astfel că a fost de acord ca mama sa să îi pună la pachet croissante în fiecare zi, relatează Daily Star.

Dar acum, adolescenta a reușit în sfârșit să-și diversifice meniul după ce familia ei a apelat la un hipnoterapeut specializat în tratarea copiilor cu tulburări alimentare selective. Ea a putut să încerce o varietate de alimente noi, cum ar fi mâncarea chinezească la pachet și chiar fructe precum ananasul.

„De la vârsta de doi ani, unul dintre singurele lucruri pe care le-a mâncat în mod constant sunt croissantele la prânz și pastele simple la cină. Din când în când încerca cereale simple, cum ar fi fulgii de porumb, și chipsuri gata sărate, dar de când îmi amintesc, a mâncat în fiecare zi un croissant la prânz.

Am știut mereu că nu era o persoană mofturoasă, dar era întotdeauna destul de deranjant pentru ea să nu mănânce ceea ce mâncam noi când ieșeam să luăm masa în oraș sau când luam ceva la pachet', a declarat Angela, mama adolescentei, scrie Mirror.

Aceasta l-a contactat în cele din urmă pe hipnoterapeutul David Kilmurry după ce a văzut un articol într-un ziar local despre un caz similar la care acesta a acordat ajutor. După doar șase săptămâni petrecute cu el, ascultând muzică de relaxare înainte de mese, folosind un grafic de performanțe și exprimându-și temerile legate de mâncare, Ciarra poate acum să se bucure de o mâncare la pachet cu familia ei.

„A încercat atât de multe alimente noi de când a făcut hipnoterapie și, deși mai are încă mult de lucru, apetitul ei s-a schimbat considerabil. Printre lucrurile pe care le preferă să le mănânce acum se numără puiul dulce-acrișor, cartofii prăjiți cu condimente și chiar și ananasul. Încă încearcă lucruri noi în fiecare zi, ceea ce este o realizare uimitoare!”, a adăugat mama Ciarrei.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri