O actriță din “Anatomia lui Grey”, mesaj tulburător pentru părinții copiilor cu sindrom Down

actriță din Anatomia lui Grey, sindrom Down

actriță din Anatomia lui Grey, sindrom Down

Frumoasa actriță Caterina Scorsone, cea care o interpretează pe Amelia în serialul “Anatomia lui Grey” este mama a două fetițe, dintre care una suferă de sindrom Down. Pentru a sensibiliza internauții cu privire la sindromul Down, actrița postează, din când în când, poze cu fetița ei.

Actrița din “Anatomia lui Grey” are o fetiță cu sindrom Down

La 36 de ani, Caterina este mama unei fetițe de 6 ani, Eliza, și a uneia de 2 ani, Paloma. Paloma suferă de trisomia 21, afecțiune cunoscută mai degrabă ca sindrom Down. Actrița este foarte mândră de fiicele ei și împărtășește cu fanii ei, care o urmăresc pe Instagram, această bucurie greu de exprimat în cuvinte, postând regulat poze cu fetele ei.

Pentru că octombrie este luna sensibilizării şi conştientizării umane faţă de persoanele cu sindrom Down, actrița a vrut să se asigure că și fanii ei au informații corecte despre această maladie genetică: “Un copilaș din 700 se naște cu sindrom Down. Este foarte important cum ne exprimăm referitor la această boală. Părinții nu au un RISC din 700 de a avea un copil cu sindrom Down, ci o ȘANSĂ din 700. La fel cum spunem că sunt 50% ȘANSE să avem o fată sau 50% ȘANSE să avem un băiat. Modul în care ne exprimăm are darul de a schimba modul de a gândi”, spune actrița, cu intenția vădită de a încuraja părinții care au un copil cu această boală. Aceștia ar trebui să înțeleagă faptul că sunt părinții unor copii cu totul speciali.

Citeste si Caz fără precedent! Doi profesori și șase părinţi, acuzaţi de discriminarea unui băiat diagnosticat cu sindrom Down

În trecut, Caterina Scorsone a susținut faptul că și-ar dori ca pozele cu fetița ei și cele în care apare întreaga familie – o familie foarte fericită – să poată transmite un mesaj de înțelegere și toleranță față de persoanele diagnosticate cu sindrom Down. Demersul ei și-a atins scopul în mare măsură, dacă e să ținem cont de reacțiile pozitive ale fanilor la postările ei.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

October is Down syndrome awareness month. Heres a little info. 1 in 700 babies is born with Down syndrome. Language is important. Parents dont have a 1 in 700 RISK' of having a baby with Down syndrome. Parents have a 1 in 700 CHANCE of having a baby with Down syndrome, just like they have a 50 percent CHANCE of having a girl and a 50 percent CHANCE of having a boy. (With some beautiful variations in there as well). Differences are beautiful. Language changes how people think. Words are important. #hitthejackpot #theluckyfew #nothingdownaboutit #love

O postare distribuită de Caterina Scorsone (@caterinascorsone) pe

Ce este sindromul Down

Sindromul Down este o disfuncţionalitate cromozomială, care nu se transmite ereditar. Acest sindrom nu este propriu-zis o boală, ci o schimbare genetică definitivă.

O persoană cu sindrom Down are suplimentar o copie a întregului sau numai a unei părţi a cromozomului 21. Altfel spus, un copil cu sindrom Down are 47 de cromozomi în loc de 46.În România trăiesc aproximativ 30.000 de persoane cu sindrom Down. Cromozomul 21 a fost numit cromozomul dragostei'.

Trisomia 21 apare atunci când, în momentul concepţiei fătului, diviziunea celulară nu se produce corect. Cauzele dezvoltării acestei disfuncționalități cromozomiale sunt necunoscute. Apariţia sindromului Down nu poate fi împiedicată şi nici tratată.

Vârsta medie a părinţilor copiilor cu sindrom Down este sub 30 de ani. Odată cu înaintarea în vârstă creşte riscul unei mame de a avea un copil care să dezvolte această modificare genetică.

Citeste si 

Inima ei bate în afara pieptului. De ce boală rară suferă această fetiță

Magda Vasiliu sare în ajutorul părinților ai căror copii sunt bolnavi de cancer

Sursa foto: hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete