Magda Vasiliu sare în ajutorul părinților ai căror copii sunt bolnavi de cancer

În urmă cu un an, băiețelul Magdei Vasiliu, azi în vârstă de 9 ani, era diagnosticat cu cancer osos. Soluția pe care i-au oferit-o medicii din România a fost… amputarea piciorului.

Prezentatoarea tv nu s-a prăbușit, însă, sub povara diagnosticului și a soluției oferite de medicii români, și și-a dus băiețelul la tratament în Italia. După cure lungi și chinuitoare de chimioterapie, derulate pe parcursul unui an, Vlad a reușit să se pună pe picioare. Boala este acum în remisie completă.

Citește și Magda Vasiliu, dezamăgită de sistemul medical românesc: O mizerie de sistem…'

Pentru că drama prin care a trecut în ultimul an i-a fost o lecție de viață, pentru că a luptat din răsputeri să deschidă uși și, mai ales, pentru că acum știe ce uși trebuie deschise, pentru că, la Roma, a avut parte de cei mai buni specialiști pentru băiețelul ei, Magda Vasiliu a decis să întindă o mână de ajutor părinților ai căror copii sunt bolnavi de cancer: “De azi înainte luptăm împreună pentru salvarea copiilor bolnavi de cancer. Italia i-a oferit şansa la viaţă copilului meu. Vreau, ca împreună cu soţul meu, Cosmin Stoian, şi împreună cu voi toţi, să le oferim copiilor bolnavi acele tratamente şi condiţii care să i ducă spre vindecare. Nu spre moarte”, este mesajul postat pe facebook de Magda Vasiliu.

Magda Vasiliu cancer

Cum îi va sprijini Magda Vasiliu pe părinții ai căror copii sunt bolnavi de cancer

Invitată într-o emisiune la Kanal D, prezentatoarea tv a precizat că a înființat o asociație care se va implica în ajutorarea părinţilor ar căror copii au probleme grave de sănătate. Concret, asociația le va oferi sprijin părinților care decid să-și trateze copiii în Italia în ceea ce privește cazarea, problemele administrative și taxele care trebuie achitate către sistemul de sănătate italian: “Încercăm măcar o viaţă-două să salvăm, pentru că ştim ce înseamnă. Am trăit în casă cu un copil care a făcut chimioterapie, care nu putea să mănânce, care dintr-un copil care mergea la înot, la fotbal, la şcoală, la ţară şi alerga pe toate uliţele s-a trezit brusc într-un scaun cu rotile în care a stat 8 luni”, a precizat Magda Vasiliu în interviul acordat Kanal D.

Citește și Care sunt factorii de risc pentru cancerul osos? Uite în ce situații pot să apară osteosarcomul și sarcomul Ewing

Sursa foto: pagina de facebook a Magdei Vasiliu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete