Nu rata saptamana asta! Un weekend dedicat cartilor

Nu rata saptamana asta! Un weekend dedicat cartilor

Targuri de carte


Bookland, la Alexandria

Cand: pana duminica, 18 martie
Unde: Complexul Winmarkt

Echipa Bookland ii asteapta pe toti iubitorii de carti si cultura sa descopere noutatile in materie de lectura, auditii si vizionari.

Conceptul Caravanei Bookland este unul inovator, invitand cititorii la intalniri intr-un spatiu dedicat cumparaturilor, in cele mai mari centre comerciale din tara.

Caravana Bookland va fi prezenta in 2012 in 39 de orase din tara, timp de 42 de saptamani. Mai multe informatii gasesti pe www.book-land.ro

Bookfest, la Timisoara

Cand: 15-17 martie
Unde: Centrul Regional de Afaceri Timis

Daca in Bucuresti acest eveniment este de-acum cunoscut pasionatilor de lectura, in Timisoara, Salonul de carte Bookfest este la prima editie.

Pana sambata, 17 martie, autori cunoscuti – romancieri, eseisti si critici literari, se vor intalni cu cititorii. In ultima zi de targ, vei putea asista si la urmatoarele evenimente:

Ora 15.30: Lansarea romanului Intriga matrimoniala, de Jeffrey Eugenides, „cartea anului 2011 in Statele Unite” (Editura Polirom, 2011).
Participa: Dana Craciun, Radu Pavel Gheo.

Ora 16.00: Intilnire cu scriitorul Varujan Vosganian si lansarea volumului Cartea soaptelor (Editura Polirom, 2009)
Participa: Cornel Ungureanu

Ora 19.00: Mini-recital acustic cu Petre & Kindlein, in cadrul proiectului Dam poezie la tot cartieru’ si lansarea DVD-ului Acoustica – Muzica de colectie

Centrul Regional de Afaceri Timis este pe B-dul Eroilor de la Tisa nr. 22;
Program de vizitare: zilnic, 10.00-20.00

Targul de carte Final Frontier

Cand: 17-18 martie
Unde: Cercul National de Arta Tinerimea Romana

Duminica,18 martie, de la ora 15.00, in cadrul targului de carte Final Frontier, vei putea participa la dezbaterea SRSFF cu tema Viitor si Imaginatie – Dezvoltari posibile in urmatorii 100 de ani imaginate de scriitori romani de Science Fiction.

Este un exercitiu ambitios de imaginatie, in incercarea de-a descoperi tendintele viitoare in stiinta, tehnologie, relatii sociale, moda si spiritualitate.

Vor incerca sa construiasca o lume a viitorului pornind de la caramizile lasate de societatea actuala, in tentativa de a oferi o imagine probabila a societatii de peste 50-100 de ani.

La eveniment vor paricipa: Liviu Radu, Danut Ungureanu, Simona Serbanescu, Marian Truta, Eugen Lenghel (moderator).

Mai multe informatii gasesti pe www.finalfrontier.ro
 

Carte

Biografia lui Oleg Danovski, de Doina Jela

Editura Curtea Veche

Biografia coregrafului Oleg Danovski (1917- 1997) constituie rezultatul unui efort de documentare si redactare de mai bine de sase ani a autoarei, care l-a cunoscut pe Oleg Danovski, l-a urmarit la repetitii si spectacole si a consemnat mai multe ore
de interviuri cu el, in anii de dinaintea mortii, cand era directorul Teatrului de Balet din Constanta.

Luni, 19 martie, poti participa la evenimentul de lansare a cartii Oleg Danovski – omul, artistul, legenda de Doina Jela.

Evenimentul va avea loc la Institutul Cultural Roman (Aleea Aexandru, nr. 38), de la ora 18.00.

In cadrul lansarii, alaturi de autoare vor lua cuvantul Ilinca Tomoroveanu, Marina Constantinescu si Gina Serbanescu.

 

Insula de sub mare, de Isabel Allende

Ed. Humanitas Fiction, 38 lei

In 1770, Toussaint Valmorain debarca plin de speranta si de idealuri in portul Le Cap, aducand cu el cufere cu carti, haine scumpe si peruci pudrate.

Insa plantatia de trestie a tatalui sau il sileste sa renunte la tot acest bagaj. Tanarul devine repede un plantator, poate mai putin crud decat cei cu vechime, dar suficient de inuman cat sa-si exploateze sclavii si, mai ales, sclavele.

Preferata lui, Zarité, nu indrazneste sa se revolte. Dar, cand soarta il aduce pe plantatia Saint-Lazare pe tanarul sclav Gambo si Zarité se indragosteste, nimic nu va mai putea sta in calea tinerei care se descopera pe sine si descopera libertatea.

Libertate pe care o va dobandi numai dupa ce framantarile vremurilor vor insangera insula si vor alunga stapani si sclavi spre un nou Pamant al Fagaduintei.

Isabel Allende este cunoscuta in Romania datorita volumelor sale, printre care Despre dragoste si umbra, Planul infinit si Paula, Editura Humanitas Fiction dedicandu-i o colectie de autor.

Ultimul om bun, de A.J. Kazinski

Traducere din daneza de Gabriela Alina Sauciuc
 Editura Trei, 49 lei

Beijing: un calugar se prabuseste mort in odaia lui. Un semn infricosator  – un tatuaj? o arsura? – se intinde pe spatele lui si in jos, pe sira spinarii.

Mumbai: un economist indragit, un om care ii ajuta pe saraci, moare pe neasteptate. Pe corpul lui se regasesc aceleasi simboluri. Victimele sunt persoane implicate in actiuni caritabile, toate purtand acelasi semn al mortii.

Venetia: un politist intreprinzator incearca sa gaseasca legatura intre toate aceste decese misterioase. Cine poate fi in spatele crimelor?

Lui Niels Bentzon, inspector cu experienta, ii revine sarcina de a-i gasi pe „oamenii buni“ din Danemarca si de a-i preveni. Insa Bentzon este antrenat sa vada raul din oameni, nu binele. Unul cate unul, oamenii sunt taiati de pe lista lui. Le simte secretele si nelegiuirile.

Insemnari zilnice. Volumul al IX-lea (1 ianuarie-31 decembrie 1927), Regina Maria a Romaniei

Ed. Polirom, 39,95 lei
Traducere de Sanda Ileana Racoviceanu
Editie ingrijita de Olga Silvia Turbatu

Anul 1927 a fost marcat de dizolvarea a doua guverne si de disparitia a doua figuri istorice: regele Ferdinand si I.I.C. Bratianu.

Lupta pentru putere, tensiunile dintre Casa Regala si partidele politice determinate de dezmostenirea principelui Carol sau de educatia principelui Nicolae, dar si relatiile, adesea complicate, dintre membrii familiei regale – toate acestea se regasesc in jurnalul reginei Maria, alaturi de intimplari din viata de zi cu zi.

„Ingenuncheat la picioarele mele, agatat de mine si suspinind ca si cum i s-ar fi rupt inima in piept, era Nicky, am simtit niste brate in jurul gitului meu, am vazut ochii imensi ai Ilenei, fata bucalata a lui Mignon scaldata in lacrimi, Lisabeta, cu parul ei roscat, lung si cu trasaturile, ca intr-o pictura, inghetate intr-o durere muta – toate acestea ca intr-un vis, un vis ingrozitor, dar pasnic, un vis din care stiam ca nu exista trezire… Acea zi a fost cit un an intreg – nu stiu cum am trecut de ea.”

 

Selectie realizata de Catalina Ioancea

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri