Nu rata saptamana asta!

 

Filmele lui Kubrick, pe MGM Channel

Ti-au placut Cu ochii larg inchisi, Stralucirea sau Cararile gloriei? Luna asta ai ocazia sa le revezi, pe MGM Channel, in cadrul noii rubrici Close Up, dedicata celor mai importanti regizori.

Luna ianuarie este, asadar, dedicata lui Stanley Kubrick, cunoscut pentru filmele sale inovatoare, de la science fiction (Odiseea Spatiala 2001) la drama istorica (Barry Lyndon), de la filmul de razboi (Platosa de metal) la drama psihosexuala (Cu ochii larg inchisi), de la horror (Stralucirea) la comedie neagra (Dr. Strangelove).

Pe 30 ianuarie, de la 21:30Cu ochii larg inchisi (cu Nicole Kidman, Tom Cruise)
31 ianuarie, de la 00:30Stralucirea (Jack Nicholson, Shelley Duvall)
31 ianuarie, de la 2:35Cararile gloriei (Ralph Meeker, Kirk Douglas)

 

 
 

Nevestele vesele din Windsor, la Teatrul Metropolis
Sambata, 15 ianuarie, si luni, 17 ianuarie, de la ora 19:00

Daca vrei sa mergi la un spectacol care sa te amuze, sa te surprinda si sa te (in)cante, alege musicalul Nevestele vesele din Windsor, de la Teatrul Metropolis, in regia lui Alexandru Tocilescu.

Avem un text al lui Shakespeare adaptat vremurilor de acum, interpretari memorabile si muzica lui Nicu Alifantis pe care o canta live, alaturi de trupa Byron.

Premiera oficiala inca nu a avut loc, insa poti asista la avanpremiere care sunt, de fapt, repetitii cu publicul, in prezenta regizorului.

Din distributia spectacolului fac parte Lucian Iancu, George Ivascu, Adriana Trandafir,
Ion Grosu, Mariana Danescu, Crina Muresan, Mihai Nita, Victor Apetrei / Mihai Stanescu, Marcel Lovin, Gelu Nitu, Razvan Rotaru / Eduard Haris / Dorin Eugen Ionescu, Adi Ciobanu, Serban Celea, Dani Popescu / Dan Cogalniceanu, Ionut Ciocia / Andrei Bratu, Darius Daradici, Dan Radulescu, Loredana Cavasdan / Oana Berbec / Stefania Dumitru / Raluca Botez, Eduard Carlan

Mai multe informatii gasesti pe www.teatrulmetropolis.ro.

Romania. Inchis pentru inventar
Un spectacol in regia lui Dragos Huluba
Cu Dragos Huluba, Eduard Adam, Violeta Huluba

“Ne-am imaginat un scenariu suprarealist. Cum ar fi daca la intoarcerea in tara am gasi sub inscriptia Romania, o alta, scrisa de mana, in graba: <Inchis pentru inventar>.

Romani cu bagaje, copii, turisti, straini, televiziuni, toti privind peste gard in Romania aflata dintr-o data la un moment important.

O dare de seama in fata istoriei sau pur si simplu un pas suspendat in aer, venind dintr-o intrebare legitima: si totusi cine am fost noi in anii <aceia>? Ce am gandit, ce am visat, cu ce ne hraneam existenta, cum era soarele, aerul, apa, dragostea, rasul, durerea? Erau la fel ca acum sau erau estompate de un sistem inchis si opresiv? Sau poate erau mai colorate, mai pline de subsatanta intr-o lume in care imaginatia era un loc de refugiu.

Acest spectacol nu este o teza sau o lectie de istorie. E doar o insiruire de diapozitive colorate sau alb-negru reprezentand imagini din viata unor oameni din acea lume”

Spectacolul se joaca sambata, 22 ianuarie, ora 19:00, la sala Rapsodia, str. Lipscani 53 (tel. 021/315.89.80).

Ingropati-ma pe dupa plinta, la Teatrul Bulandra

Ingropati-ma pe dupa plinta este un spectacol in regia lui Yuri Kordonsky, cu o distributie grea: Marian Ralea, Mariana Mihut, Claudiu Stanescu, Andreea Bibiri.

Este o cronica in miniatura despre dragostea unui copil pentru mama lui, despre obstacolele pe care trebuie sa le depaseasca pentru a putea fi alaturi de ea, despre sentimente ce nu pot fi inabusite si despre nevoia de dragoste a unei fiinte umane prinsa intr-un conflict nimicitor intre cele doua puncte cardinale ale Universului sau: Mama si Bunica.

Se va juca duminica, 16 ianuarie (19:00), marti, 18 ianuarie (18:30) si joi, 20 ianuarie (18:30).

Concert de clarinet, la Sala Radio


Vineri
, 14 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Radio, va avea loc recitalul Cvartetului Konick. Programul pregatit de Mihai Dina, Andrei Cristian Theodoru, Vasile Mocioc si Eugeniu Cristian Petrisor cuprinde lucrari de W. A. Mozart, F. von Suppé, G. Bizet, P. I. Ceaikovski, J. Strauss, P. Desmond, H. Mancini, J. Garland, A. Piazzolla, Z. Abreu.

Cvartetul Konick a fost infiintat in aprilie 2009, din dorinta celor patru muzicieni de a arata, o data in plus, ca muzica clasica face pereche buna cu influentele de muzica usoara si jazz.

Cu instrumente clasice si atitudine moderna, abordeaza un repertoriu divers: muzica clasica, valsuri, tango-uri, jazz, cafe concert.

 

 

Invitati speciali la Opera Nationala Bucuresti

Daca vrei sa mergi in acest weekend la un spectacol de opera, vei avea ocazia sa vezi doi artisti de talie internationala, invitati in joace in spectacolele Cosi fan tutte si Manon Lescaut. Este vorba despre tenorul austriac Martin Mitterrutzner care va interpreta rolul lui Ferrando din Cosi fan tutte si Daniel Magdal, in rolul lui Des Grieux din Manon Lescaut (G. Puccini).

Nascut in Tirol (Austria), tanarul tenor Martin Mitterrutzner a obtinut in 2004 premiul I in cadrul concursuluiaustriac Prima la Musica. Trei ani mai tarziu, la doar 23 de ani, a fost distins cu medalia Eberhard-Wächter, acordata de Opera de Stat din Viena.

Repertoriul sau cuprinde, pe langa partituri lirice, si o serie de lucrari vocal-simfonice, fiind remarcat de critica internationala in cadrul a numeroase concerte de lieduri si recitaluri.

Absolvent al Universitatii de Arte George Enescu din Iasi in 1991, Daniel Magdal a fost angajat ca solist la Opera Nationala Romana din acelasi oras pana in 1997, an in care s-a stabilit in Germania.

De atunci desfasoara o bogata cariera internationala, fiind colaborator permanent al unor teatre precum cele din Braunschweig, Dresda, Freiburg, Hanovra, Saarbrücken, Schwerin, Berlin sau Praga.

La acestea se adauga participarea la prestigioase festivaluri, precum cele din Mallorca (Spania), Osaka (Japonia) sau Edmonton (Canada).
 

 

Spectacol-recital si spectacol-premiera, la Teatrul National din Timisoara

Spectacolul se cheama simplu, Eminescu, si este construit in jurul vietii si creatiei poetului. Va avea loc sambata, 15 ianuarie, de la ora 19:00, in sala mare a Teatrului National, unde vor fi prezenti actorii Ion Rizea, Doru Iosif, Catalin Ursu, Victor Manovici, Colin Buzoianu, Alecu Reus si Romeo Ioan.

Spectacolul este semnat de Ada Lupu.

Premiera spectacolului Iulius Caesar, dupa W. Shakespeare, in regia lui Alexander Hausvater, va avea loc vineri, 14 ianuarie, de la ora 19.00, in Sala 2 a Teatrului National, cea de-a doua reprezentatie fiind programata duminica, de la aceeasi ora, in acelasi loc.

Spectacolul ii reuneste pe actorii Ion Rizea, Razvan Mazilu, Colin Buzoianu, Doru Iosif, Catalin Ursu, Victor Manovici, Romeo Ioan, Andrea Tokai, Benone Viziteu, Alina Reus, Ana Maria Cojocaru, Matei Chioariu, Calin Stanciu jr., Ioan Strugari, Laura Avarvari, Daniela Bostan, Corina Dohanici si Valentin Ivanciuc.

Mai multe informatii gasiti pe www.tntimisoara.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri