Nu rata saptamana asta!


Sfarsit de saptamana printre carti!

Editura Humanitas isi incheie anul aniversar (20 de ani) cu o serie de lansari, sesiune de autografe si carti la preturi reduse, pe care cu siguranta le poti transforma in cadouri de Craciun. Toate acestea vor avea loc la Galeria Galateca (Bucuresti, str. C.A. Rosetti 2-6).

Joi, 9 decembrie, de la ora 18.00, vor fi prezentate bestsellerurile Targului de carte Gaudeamus – carte de istorie, adica Tragedia Germaniei si Franta, hegemonie sau declin? de Lucian Boia. Vor vorbi autorul cartii, Adrian Cioroianu si Vlad Russo, lansarea fiind urmatata de o sesiune de autografe.

Vineri, 10 decembrie, ora 18.00, se lanseaza Humanitas Digital si primele volume electronice Humanitas, precum si primele eReadere Evobook in librariile Humanitas. /

Vor vorbi Gabriel Liiceanu, Mircea Cartarescu, Paul Balogh, Liliana Piticas (Evolio), Andreea Bardasu (editiadigitala.ro), Radu Apostoae (bookbyte.ro)

De la ora 18:30, Dan C. Mihailescu si invitatii lui vor vorbi despre “cartile care ne-au facut oameni”

Prima parte a zilei de sambata, 11 decembrie, este dedicata copiilor, prin lansarile a doua volume:
de la 11:30, Mircea cel Mare si luptele sale cu turcii, de Neagu Djuvara, iar de la ora 14:00, Enciclopedia zmeilor, de Mircea Cartarescu.

De la ora 15.00, va fi lansat volumul Bulversarea valorilor. Scrieri dintr-un timp buimac de Dan Tapalaga, carte prezentata de Ioana Lupea, Andrei Cornea, Gabriel Liiceanu, Dan Tapalaga

De la ora 16:00, prezentarea volumului Aer cu diamante
de Mircea Cartarescu, Traian T. Cosovei, Florin Iaru, Ion Stratan, cu ilustratii de Tudor Jebeleanu.

Vor vorbi Mircea Cartarescu, Traian T. Cosovei, Florin Iaru, Tudor Jebeleanu, Nicolae Manolescu si Lidia Bodea.

Duminica, 12 decembrie, de la ora 11:30, se va lansa audiobookul Aventurile baronului Münchhausen de Gottfried August Bürger, in lectura lui Ion Lucian.

Invitati: Ion Lucian si traducatorul cartii, Barbu Cioculescu. De la ora 13:00 va avea loc lansarea romanului Cabalistul de Geert Kimpen. Vor vorbi: Elisabeta Lasconi, Andreea Rasuceanu, Denisa Comanescu

 

 

 

 Seara aniversara de folk!

Se intampla duminica, 12 decembrie, la Sala Palatului, de la ora 18:00, unde va avea loc Festivalul National de muzica folk Om bun, editia aniversara de 20 de ani.

Vor canta Nicu Alifantis, Alexandru Andries, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, George Nicolescu, Victor Socaciu, Doru Stanculescu, Vasile Seicaru, Mircea Vintila, precum si castigatori ai unor editii anterioare printre care Ada Milea, Daniel Iancu sau Maria Gheorghiu.

Invitatul special al serii va fi Donovan Leitch, aflat in tuneu pentru promovarea noului sau album, Ritual Groove.

Biletele se gasesc la Sala Palatului, libraria Mihai Eminescu, Music Store (vis-a-vis de magazinul Muzica), magazinul Unirea etajul 2, magazinul Victoria (la parter) si Palatul Copiilor, sau on-line pe www.biletoo.ro, www.vreaubilet.ro.

Pretul biletelor variaza intre 40 si 250 lei, cu valori intermediare de 80, 100, 150 lei.

Biletele categoria VIP, in valoare de 500 lei, includ si o intalnire (cu sesiune de autografe) cu Donovan Leitch, dupa recitalul acestuia.

Stagiunea camerala ICR la Ateneu

          Clara Cernat, alaturi de Thierry Huillet

Sambata, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Ateneul Roman, va  avea loc un recital sustinut de violonista Clara Cernat si pianistul si compozitorul Thierry Huillet.

Împreuna cu invitatii lor – Aljaz Begus (clarinet), Mirabela Dina (pian), Lucile Duran (vioara), Petru Iuga (contrabas), Aida Carmen Soanea (viola), Philippe Spiesser (percutie), Sandrine Tilly (flaut), Damien Ventula (violoncel), cei doi muzicieni propun, în cel de-al treilea concert al Stagiunii camerale ICR la Ateneu, un program de sarbatoare, cu lucrari semnate de Tudor Ciortea, George Enacovici, Ciprian Porumbescu si Thierry Huillet.

Reprezentanta a scolii romanesti de vioara, Clara Cernat s-a impus in peisajul tinerilor virtuozi romani la varsta de 16 ani. Inregistrarile sale pentru Radio Romania au intrat in Fonoteca de aur si i-au adus cele mai inalte distinctii din partea Academiei de Muzica din Bucuresti. In 1994 a fost aleasa printre cele opt mari talente ale Europei pentru a se perfectiona cu maestri recunoscuti ai scenei muzicale internationale.

Alaturi de pianistul si compozitorul Thierry Huillet, artista a sustinut concerte în Franta, Spania, Anglia, Malaiesia, Germania, iar in prezent preda la Conservatoire National de Région de Toulouse si la Centre d’Enseignement Supérieur de Musique de Toulouse.

Detalii gasesti pe  www.icr.ro

Bilete: 18 lei (categ I), 16 lei (categ II), 10 lei (elevi, studenti, pensionari).
Informatii: Casa de bilete a Ateneului Roman, tel. 021 315 68 75
 

Premiera speciala, la Opera Nationala Bucuresti

Adina Tudor si Olguta Ilie, la repetiile pentru spectacol

Este vorba despre spectacolul Tango. Radio and Juliet prezentat de organizatori drept  “o noutate atat pentru repertoriul teatrului, cat si pentru intregul peisaj cultural bucurestean”.

Spectacolul va cuprinde elemente de dans modern, precum si teatru-dans, pe muzica unor compozitori ca Astor Piazzolla,
Goran Bregovic sau a trupei Radiohead.

Tango. Radio and Juliet este un spectacol in regia si coregrafia lui Edward Clug, artist de origine romana, stabilit in Slovenia, unde conduce compania de balet a Teatrului National din Maribor.

Edward Clug a urmat cursurile Liceului de Arta din Cluj – Napoca (astazi Liceul de Coregrafie si Arta Dramatica Octavian Stroia), imediat dupa absolvire incepandu-si cariera de balerin la Teatrul National din Maribor, unde a interpretat numeroase roluri din repertoriul clasic si modern.

Incepand din 1996, in cariera sa artistica s-a deschis un nou drum spre creatia coregrafica. Primul sau spectacol de autor, conceput la doar 23 de ani (in 1998), a fost chiar Tango, creatie ce s-a bucurat de un neasteptat succes international.

Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti, zilnic, intre orele 10.00 – 13.00 si 14.00 – 19.00 (Nu se pot face rezervari. Plata se poate face numai în numerar) sau online, pe www.bilet.ro.
 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri