Nu rata saptamana asta!


Muzica

Pianistul Sam Haywood la Bucuresti
Cand: duminica, 26 septembrie
Unde: Ateneul Roman, de la ora 19:00

Dupa ce in luna mai pianistul l-a insotit pe violonistul Joshua Bell in recitalul sustinut la Ateneul Roman, Sam Haywood revine la Bucuresti intr-un nou concert marca Cruciada Culturii. Pianistul britanic va interpreta piese de pe cel mai recent album al lui.

Poti cumpara biletele atat online, pe www.eventim.ro, cat si in librariile Humanitas, Libraria Carturesti Magheru si in retelele de magazine Germanos, Vodafone si Orange.
Mai multe detalii despre evenimentul din 26 septembrie puteti gasi pe www.cruciadaculturii.ro

 

Jazz pe muzica lui George Enescu
Cand: miercuri, 22 septembrie
Unde: la Teatrul Odeon

Pianistul Lucian Ban, impreuna cu renumitul contrabasist de jazz John Hebert, isi asuma mostenirea muzicala a lui George Enescu intr-o reimaginare contemporana, indrazneata, a catorva dintre lucrarile sale, pentru o trupa de muzicieni de jazz din New York.

Alaturi de cei doi, vor concerta si alte personalitati ale jazzului international: Mat Maneri (viola), Tony Malaby (saxofon tenor), Albrecht Maurer (vioara), Ralph Alessi (trompeta), Gerald Cleaver (tobe) si Badal Roy (tobe indiene si percutie).

Originar din Romania, pianistul si compozitorul Lucian Ban locuieste in prezent la New York, fiind considerat „unul dintre cei mai daruiti si talentati pianisti care au venit in NY in ultimul deceniu”.

A fost nominalizat de doua ori, in 2005 si 2006, la Hans Koller European Jazz Prize, categoria „Cel mai bun muzician de jazz din Europa”.

A inregistrat sase albume ca autor pentru case de productie din Statele Unite ale Americii si Europa, conduce trupele ELEVATION, care ii reuneste pe renumitul saxofonist tenor Abraham Burton, pe Nasheet Waits la tobe si pe contrabasistul John Hebert, Cvartetul ASYMMETRY, format din Jorge Sylvester (saxofon alto), Brad Jones (contrabas) si Derrek Phillips /Gene Jackson (tobe) si TUBA PROJECT o trupa formata din celebrul Bob Stewart la tuba, Alex Harding (saxofon bariton) si Derrek Phillips (tobe).

Este coautor, impreuna cu marele saxofonist sopran Sam Newsome, al The Romanian-American Jazz Suite, un proiect care prezinta muzica populara romaneasca dintr-o perspectiva jazzistica. Albumul omonim este rezultatul colaborarii dintre ICR New York si Jazzaway Records.

Biletele sunt puse in vanzare la Casa de Bilete a Teatrului Odeon.

 

Neri Per Caso, din nou in Romania
Cand: duminica, 19 septembrie

Cei sase artisti italieni recompensati cu sase discuri de Platina si numeroase Trofee San Remo la Zilele Bucurestiului, vin din nou in Bucuresti, intr-un concert extraordinar pe sustinut in Piata Ateneului Roman (Piata G.Enescu), de la 21:30.

Artistii care pot inlocui cu succes orice instrument cu vocea – in partituri dintre cele mai diverse (de la folclor la jazz si de la classic la hip-hop) vor canta unele dintre cele mai cunoscute melodii care le-au adus recunoasterea mondiala.
 

 

 

 

Album


Jazz… pe romaneste, Editura Casa Radio, 11 lei. Albumul este o sinteza a activitatii artistice sustinute de membrii orchestrei Big Band Radio si cuprinde programul de concerte For ever Bucharest by jazz, desfasurat pe o perioada de cinci ani in Studioul Mihail Jora al Societatii Romane de Radiodifuziune, cu invitati de marca de peste hotare – evenimente radiodifuzate pe plan international prin colaborarea cu Uniunea Europeana de Radio.

Vei regasi compozitii semnate de Duke Ellington, Count Basie, Peter Herbolzheimer, Mircea Tiberian, George Natsis, in versiuni inedite.

Albumul ofera un amplu booklet (de 24 de pagini) in limbile romana si engleza.
Detalii si comenzi online pe www.edituracasaradio.ro. Tot gasiti lista pieselor incluse pe album, precum si cateva fragmente audio.
 

 

 

 

 

 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Stiri