Nu rata saptamana asta!


   Film


La degustat de…film!

Cand: 5-12 septembrie
Unde: Portul Cultural Cetate (judetul Dolj)

Timp de sapte zile, Portul Cultural Cetate (la 2 km de localitatea Cetate si 18 km de Calafat) la deveni gazda primei editii a Festivalului Degustatorilor de Film si Arta Culinara. Tema din acest an este Balcanii, prin urmare fiecare seara a festivalului va fi dedicata unei tari balcanice (Albania, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Serbia, Slovenia, Turcia), prezentata atat prin intermediul filmelor, cat si a specialitatilor culinare traditionale servite.

Vizionarea filmelor si cazarea (in corturi de cate 2 persoane) sunt gratuite pentru toti cei care vor sa-si petreaca serile in acest fel.

In plus, vor putea asista la expozitii de sculptura si fotografii, standuri cu vanzare de carti de cinema, DVD-uri cu filme, concerte cu muzica balcanica veche, serenade si mancare traditionala din tarile invitate.

Expozitie

Fotografii Inge Morath, la Muzeul Taranului Roman

Cand: Pana pe 17 octombrie             
Unde: Muzeul Taranului Roman
De ce? O vizita la Muzeul Taranului Roman iti va oferi ocazia de a vedea 133 de fotografii-marturie despre viata din Romania, de-a lungul timpului, semnate de celebra fotografa Inge Morath si cuprinse in expozitia numita Jurnalul meu romanesc. Inge Morath a studiat in Bucuresti in 1943,  revenind in tara in 1958, 1967 si 1994. In urma acestor calatorii a rezultat o colectie de circa 1000 de fotografii si un jurnal de calatorii care inca nu au fost facute publice.

Expozitia va fi deschisa la Sala Oaspeti de marti pana duminica, intre orele 10:00 si 18:00.


Frumusetea ceramicii din Transilvania secolelor XVII-XXI

Cand: Pana pe 28 noiembrie 2010, de marti pana duminica, intre orele 10:00 – 18:00 (septembrie) si 9:00-17:00 (octombrie-noiembrie).
Unde: La Casa Artelor din Piata Mica nr. 21, Sibiu
De ce? Ceramica decorativa transilvaneana a trezit interesul specialistilor, colectionarilor si pasionatilor de arta prin frumusetea si originalitatea ei si, nu intamplator, este intalnita in toata Europa.

Colectia Muzeului de Etnografie Saseasca „Emil Sigerus” cuprinde peste 4 000 de piese de ceramica, fiind alcatuita din donatii si achizitii realizate de Ulbrich Joszef, Karl Erwin Ulbrich, Mathias Speck, Johann Miess, Martin Reschner, Franz Zimmerman, Friedrich Teutsch, Julius Bielz, Misch Orend, Wilhelm Richter, Hedwiga Rusdea, Carl Engber, ci si piese reprezentative care apartin muzeelor din tara si colectiilor private.

Alaturi de expozitia de ceramica veche va avea loc si vernisajul expozitiei de ceramica contemporana, cu vanzare, Arta mesterului Les Gabor. Olarul combina caracteristici decorative, formale si tehnice apartinand prestigioaselor centre transilvanene (Baia Mare, Baia Sprie, Vama, Satu Nou, Bistrita, Marpod, Chirpar, Drauseni, Tara Barsei).

In cadrul vernisajului vor fi prezentate volumele Ceramica de breasla, habana si manufacturiera din Transilvania, versiunile romana si germana, fiind rezultatul celei mai recente colaborari dintre cei doi autori, Karla Rosca si Horst Klusch, ambii buni cunoscatori ai ceramicii din Transilvania.

Organizatorii au pregatit o serie de surprize atat pentru cei mici, care vor putea asista la o demonstratie de maiestrie in arta prelucrarii lutului la roata olarului si a pictarii vaselor, dar si pentru cei mari care vor putea achizitiona piese de ceramica.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri