Nu rata saptamana asta!

Expozitie

Spatiul de locuit … satul transilvanean

Cand: pana pe 29 august, de marti pana duminica, intre 10.00 şi 18.00
Unde: La Sibiu, in sala de expozitie din Casa Artelor, Piata Mica 21
De ce? Vei putea vedea o expozitie dedicata satului sud transilvanean, ca spatiu de convietuire intre romani sasi si rromi. Caracterul multietnic din zona Transilvaniei se datoreaza, in primul rand, convietuirii sasilor cu romanii, fie in satele locuite de ei, acestea devenind mixte, fie in apropierea satelor romanesti si maghiare.

Filme

Filme premiate la Animest, proiectate in Bucuresti
Cand: vineri, 9 iulie, si duminica, 10 iulie
Unde: Tago Mago Club (str. Sperantei, nr. 21)
De ce? Vei putea vedea scurt metrajele premiate in 2008 si 2009 la Festivalul International de Film de Animaţie Anim’est, in cadrul unor proiectii speciale cu intrare libera. Publicul bucureştean va putea, astfel, să se reconecteze la atmosfera celui mai important festival de film de animaţie din România. Cea de-a cincea editie va ava loc în perioada 8-17 octombrie 2010 la Bucureşti, respectiv 22-24 octombrie 2010 la Cluj-Napoca.
 

 

TIFF la Uranus 144
Cand: In lunile iulie si august
Unde: La Uranus 144 (spatiul este situat intre Palatul Parlamentului si Piaţa de flori George Coşbuc)
De ce? In fiecare seara, de la 22.00, vei putea vedea selectii a celor mai bune titluri autohtone si straine din ultimul timp. Pretul unui bilet este de 10 lei.

Vineri, 9 iulie – The Band’s Visit (Eran Kolirin)
Sambata, 10 iulie  – WebSiteStory (R. Dan Chisu)
Duminica, 11 iulie  – The Band’s Visit (Eran Kolirin)
Luni, 12 iulie  – Soul Kitchen (R. Fatih Akin)
Marti, 13 iulie – Devils Town (Vladimir Paskaljevic)
Miercuri, 14 iulie – Eu când vreau să fluier, fluier (R. Florin Serban)
Joi, 15 iulie – Looking for Eric (R. Ken Loach)

Spectacol

 The Korean Ballet Theatre, in Romania
Cand: 13 iulie
Unde: Palatul National al Copiilor, Bucuresti
De ce? Cei 40 de balerini ai The Korean Ballet Theatre vor prezenta, in pasi de dans, o poveste desprinsa de pe panzele picturii Mongyuwondo, adica O calatorie de vis pe taramul piersicilor infloriti. Mongyuwondo reprezinta de fapt un peisaj, o capodopera a Utopiei orientale, pictata de maestrul An Kyon al Dinastiei Chosun de la inceputul secolului al XV-lea. An Kyon si-a finalizat capodopera in numai trei zile, plecand de la visul printului Al Pyong pe care acesta i l-a descris, referitor la un taram pe care il visase anterior.
Poti gasi bilete in retelele Vreau Bilet – Unirea Shopping Center, etajul 2, si Carrefour Feeria din Baneasa Shopping City, Pasajul Universitatii – Agentia Trident Touring, la Palatul National al Copiilor si online pe www.vreaubilet.ro. Preturile biletelor variaza intre 50 si 70 de Lei, in functie de categoria de loc.

 

 


Lecturi urbane

Cand: sambata, 10 iulie, de la ora 18.00
Unde? In Gradina Japoneza din Parcul Herastrau
De ce? Poate fi o alegere perfecta in cazul in care vrei sa petreci o dupa-amiaza de sambata citind in parc. Voluntarii Asociatiei Civika se vor relaxa citind, vor oferi trecatorilor carti si ii vor indemna sa duca mai departe obiceiul lecturii, daruind, la randul lor, cartea primita unui alt cititor.

 

Carti

 

 De ce m-am intors in Romania, coord. Sandra Pralong, Polirom, 34, 95 lei. In timp ce unii dintre romanii plecati in strainatate prefera sa se stabileasca acolo si sa inceapa o noua viata, altii aleg sa se intoarca in tara. Care sint diferentele dintre „aici' si „acolo' si ce putem invata din experienta celor care au revenit pe meleaguri romanesti? Prin cei care au ales sa impartaseasca din experienta lor se numara Sorin Alexandrescu, Ion Vianu, Mihaela Mihai, Leonard Doroftei, Dinu Zamfirescu, Gheorghe Zamfir, Principesa Margareta a Romaniei, Irina Cajal, Radu Gabrea, Mariana Nicolesco, Dan Chisu si Neagu Djuvara.

 

 

 

 

Iubirea ca un mod de viata, Gary Chapman, Curtea Veche, 25, 90 lei. Cunoscut consilier matrimonial, Gary Chapman sustine ca la baza tuturor relatiilor armonioase trebuie sa existe iubirea si respectul fata de cei de langa noi. Cu aceste elemente ne putem face viata mult mai usoara.
 

 

 

 

 

 

Cartea viitorului. Cecelia Ahern, Ed. Allfa, 25 lei. Moartea tatalui produce schimbari mari in viata Tamarei si a mamei ei, nu doar pe plan sentimental, ci si financiar. Ingropate in datorii, ele sunt nevoite sa se mute la tara, intr-o casuta aflata in curtea castelului Kilsaney. Cand un autobuz cu o biblioteca ambulanta trece pragul domeniului, Tamara descopera un volum legat in piele, cu lacat si incuietoare aurite. Ceea ce descopera acolo depaseste imaginatia. „Cartea viitorului' este plina de suspans si de mister, dar vorbeste cu delicatete despre dragoste si prietenie.


 

 

 

Catalina Ioancea
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri