Lansare de carte la Clubul Taranului: „Orasul jumatatilor de inger” de Florin Toma

Orasul jumatatilor de inger, Florin Toma, Editura Cartea Romaneasca

Un oras in care frica este pururi treaza, iar locuitorii lui traiesc dupa indicatii si norme precise, incontinuu amintite, spre a se evita greseala. O asezare cu automatisme dramatice, sufocante, construita pentru a opresa si a zdrobi fiinta.

Este povestea unei societati terifiante, anchilozata intr-o stratificare sociala inflexibila ce transforma defectele in reguli de functionare. Un narator neobosit basculeaza mecanica tragica implacabila si o contrapune rememorarii unor sarbatori fabuloase din sinul familiei sale, cind fictiunea baleiaza neasteptat, intre comic si sarcastic sau intre parodie si fabula.

Altminteri, insa triada mama-sotie-fiica reprezinta singurul motiv pentru care naratorul traieste. in rest, visul e calea de a transcende o lume avortata.

Florin Toma, (…) unul dintre cei mai importanti stilisti ai prozei romanesti actuale. Scriitorul are un acut simt al limbii, el gaseste mereu cuvintele cele mai potrivite, interventiile sale la nivelul „semnificatului' sint facute cu deplina naturalete si cu superioritatea unui om care stie, in orice moment, cit de mare este soliditatea terenului aflat sub el.
Tudorel Urian

Florin Toma,(…) ultimele trepidatii dinspre Urmuz si Bonciu. Nu mor haiosii cind vor gomosii…
Radu Cosasu

Florin Toma e mult prea el insusi, neinregimentat, mai degraba solitar decit solidar cu generatia sa, pentru a-l putea aseza, comod, in suita scriitorilor „postmodernisti' afirmati in intunecatul deceniu literar noua.
Bianca Burta-Cernat

Florin Toma, scriitor
Florin Toma
, nascut la 22 martie 1953, este absolvent al Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti, 1979. Primele lecturi de proza: la cenaclul Junimea, condus de Ov.S. Crohmalniceanu. Membru al Uniunii Scriitorilor, din 1990.
Debut: proza in Romania literara (prezentat de Radu Cosasu), 1978.
Carti: Petru Comarnescu – Kalokagathon (ingrijire editie, cu acad. prof dr. Dan Grigorescu), Eminescu, 1985; Peisaj cu fluturi noaptea, nuvele, Cartea Romaneasca, 1986; O mie noua sute nouazeci si doi/sisteme de supravietuire, interviuri (in colaborare cu Lucian Vasilescu), Mediaprint, 1992; Incontinentul romano-american, interviuri cu Diaspora din SUA si Canada (ilustratii: Constantin Marinescu-MARC), AMGRIN, MontrEal, 1998; Mostenirea Familiei Bildungsroman, roman, Cartea Romaneasca, 2005; Ceremoniile lui Avramut sau Trei nuvele sexemplare, (nuvele in curs de aparitie).
Colaboreaza la Radio Romania Cultural, la emisiunea Arte frumoase.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
CSID
Kudika
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri