“NU FI dezordinar” campanie pentru protejarea spatiilor verzi destinate recreerii

nu fi dezordinar“NU FI dezordinar” este o campanie care isi doreste sa constientizeze populatia cu privire la protejarea mediului, prin strangerea selectiva a gunoaielor din locurile destinate recreerii.

“NU FI dezordinar”, care beneficiaza de sprijinul activ al Ministerului Mediului, este o campanie nationala care isi doreste sa atraga in proiect, in afara de partenerii din mass media si consiliile locale si companii nationale si locale interesate de problematica mediului si educarii populatiei.

Campania are doua componente: una tehnica, care consta in amplasarea de pubele in spatiile destinate recreerii din jurul oraselor (lizierele padurilor) si una de comunicare, care urmareste constientizarea si educarea populatiei.

“Picnicul, o traditie deja la romani, poate si trebuie sa devina o experienta civilizata, cu responsabilitate fata de natura. Animalele nu au nicio vina si nu trebuie sa traiasca in aerul irespirabil pe care il lasa gunoaiele uitate in paduri de dezordinari. In Romania lipsesc pubele in zonele de picnic, iar oamenii arunca gunoiul unde apuca. Pe de o parte, pentru ca nu au unde, pe de alta parte, pentru ca nu sunt foarte constienti de efectul gunoiului lasat”, a declarat Vali Dutu, presedinte CORB44.

Solutia: amplasarea unui numar de 8400 de pubele in toata tara (cate 200 in fiecare judet) in locatiile traditionale de picnic si informarea cetatenilor despre campanie si despre locurile unde sunt amplasate aceste pubele.

Ce este DEZORDINARUL?
Dezordinarul este persoana care merge in padurile de pe langa orase sau pe langa rauri, care face gratar, care isi ia cu ea copiii, familia, animalele de casa, dar care uita sa stranga sticlele, pungile de plastic, gunoiul menajer si orice altceva mai poate rezulta dintr-o iesire la aer curat.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri