Noutati de la Editura Leda

Noutati de la Editura Leda

Editura LEDA, imprint al Grupului Editorial Corint, anunta aparitia romanului Rochia cea noua, de Linda Grant, roman finalist MAN Booker Prize 2008!

Plasat in Londra anilor ’70, Rochia cea noua este un roman subtil si sensibil despre hainele cu care alegem sa ne imbracam, personalitatile in care ne invesmantam si cum acestea ajung sa ne defineasca.

Un roman extraordinar, palpitand de viata. Mail on Sunday

Intr-un bloc de caramida rosie dintr-un cartier londonez, Vivien, o tanara sensibila si studioasa, creste izolata atat de trecut, cat si de prezent, intr-o familie de refugiati.

Insa viata ii este bulversata de aparitia unui unchi fermecator, intr-un costum de mohair, cu un ceas cu diamante la mana si la bratul unei negrese imbracate intr-o haina din imitatie de leopard. De ce este unchiul Sándor intampinat cu atata raceala in casa parintilor ei? Vivien isi doreste sa afle…

Scrisa cu maiestrie, cu un fir narativ firesc si incitant… ca orice carte buna, ideile serioase pe care le abordeaza iti staruie in minte mult timp dupa… Un roman minunat, care este mai presus de toate o lectie despre pericolele ipocriziei. Observer

Despre autor

Linda Grant s-a nascut in Liverpool, pe 15 februarie 1951, intr-o familie de emigranti evrei de origine rusa si poloneza. A studiat engleza la University of York si si-a continuat studiile postuniversitare la McMaster University si la Simon Fraser University din Canada, unde a trait intre anii 1977-1984.

In 1985 a revenit in Marea Britanie, unde a inceput sa lucreze ca jurnalista. In prezent traieste la Londra.

Primul sau roman, The Cast Iron Shore (1996) a fost distins cu David Higham Prize for Fiction. Al doilea, When I Lived in Modern Times (2000), a castigat Orange Prize for Fiction, iar Rochia cea noua (2008) este finalist la Man Booker Prize for Fiction pe anul 2008.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse