Norul de praf saharian a ajuns în România – Cum ne afectează?

Norul de praf saharian a ajuns în România – Cum ne afectează

Norul de praf saharian a ajuns în România – Cum ne afectează

Norul de praf saharian a ajuns în România. În perioada 23 – 28 aprilie, circulația aerului va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, înspre sudul, centrul și estul Europei. Cum ne afectează?

Norul de praf saharian rămâne în țara noastră întreaga săptămână și deja a curpins Banatul, Crişana şi Transilvania. În această perioadă, va ploua temporar în regiunile din sudul și vestul țării noastre, iar ploile vor contribui la depunerea prafului.

Norul de praf saharian a ajuns în România – Cum ne afectează?

Fenomenul va dispărea sâmbătă noaptea.

Specialiștii ne recomandă să petrecem cât mai mult timp în casă, iar cei cu probleme respiratorii şi copiii să poarte măşti chirurgicale.

Vremea se va încălzi

“În partea de sud-est a continentului, inclusiv, în ţara noastră, circulaţia aerului se va face din partea sudică ceea ce va presupune un raport din ce în ce mai cald din nordul Africii, motiv pentru care temperaturile vor fi în creştere şi vom ajunge la o temperatură destul de caldă, mai ales în regiunile intracarpatice şi în sudul teritoriului. Cu temperaturi uşor mai scăzute, dar tot o vreme caldă ne aşteaptă în Moldova, Muntenia şi Oltenia, unde temperaturile ar putea fi influenţate de prezenţa norilor”, a declarat, pentru mediafax.ro meteorologul de serviciu în cadrul Admnistraţiei Naţionale de Meteorologie.

 

 

Foto:shutterstock.com

 

Vezi si:

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse