Noi suntem în izolare iar animalele și păsările pun stăpânire pe Planetă

Noi suntem în izolare iar animalele și păsările pun stăpânire pe Planetă

În mai multe zone ale lumii, după retragerea oamenilor în izolare, în orașe au început să își facă apariția animalele sălbatice. Cerbi și căprioare în Anglia, capre în Țara Galilor, veverițe în California, reni în Lituania. Și lista poate continua. În India însă, mai spectaculos decât altundeva: păsările flamingo au pus stăpânire pe un pârâu din apropiere de Mumbai.

Natura își cere drepturile și iată că încet-încet și le recapătă. Și ne demonstrează încă o dată, repetat, cu insistență, că cei care îi fac rău suntem noi, oamenii. De parcă nu știam… Recent, locuitori din Navi, un oraș din apropiere de Mumbai (India) au avut parte de imagini de-a dreptul uluitoare. Mii de păsări flamingo, renumite de altfel pentru frumusețea lor, au pus stăpânire pe un pârâu din localitate. Filmulețele realizate dintr-un apartament din cartierul Nerul, cu vedere spre pârâu, arată în toată splendoarea o colonie de peste 20.000 de păsări.

Păsările flamingo migrează în fiecare an de la mari distanțe către acest pârâu. Ajung aici venind din Rann of Kutch (Gujarat) și lacul Sambhar din Rajasthan sau din zone mai îndepărtate precum Pakistan, Afganistan, Iran și Israel. De data aceasta, pentru că apa și aerul sunt acum cu adevărat curate, au venit într-un număr mult mai mare. Ecologiști au subliniat că, deși păsările migrează în fiecare an, anul acesta a observat că numărul lor este neobișnuit de mare. Potrivit Nathuram Kokare din Thane Creek Flamingo Sanctuary, un alt posibil motiv pentru care superbele păsări roz au ales acest loc este și acela că, apele fiind mai puțin poluate, și calitatea algelor – hrana lor de bază– este îmbunătățită. Potrivit publicației indiene „The Print', Societatea de Istorie Naturală din Bombay a estimat că anul acesta au migrat cu 25% mai multe păsari decât anul trecut și că este posibil ca aici să fi ajuns circa 150.000 de exemplare. Locuitorii zonei în care prezența acestor păsări oferă un spectacol fascinant, încearcă să convingă autoritățile să depună mai mult efort pentru a le oferi în fiecare an un mediu de viață mai sănătos.

Harsh Goenka, un rezident din Nerul, a postat pe Twitter filmulețe în care este surprinsă colonia de păsări flamingo și a scris: „În timp ce noi, locuitorii complexului Seawoods din Nerul stăm în case, păsările flamingo ne oferă spectacole afară.'

Vezi care sunt cele mai mici animale din lume!

foto: 123rf

Citeste și:

Un bărbat stă de 23 de ani în izolare și nu se plânge!!!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri