Noi reguli pentru începerea școlii. Cine vor fi cei scutiți de orele la clasă?

copii la scoala

În cursul serii de joi a fost finalizat ordinul care reglementează maniera în care se vor putea ține orele la clasă începând cu data de 8 februarie.

După lungi dezbateri și discuții, reprezentanții ministerelor de sănătate și cel al educației au hotărât ca în cazul în care se vor depista pozitiv doi elevi din gimnaziu și liceu, cursurile se vor suspenda 14 zile. Pentru cei mai mici, această regulă se va pune în aplicare dacă va exista doar un singur caz.

„În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă', se precizează în ordinul de joi seara, potrivit Agerpres.

Mai mult de atât, profesorii sau personalul auxiliar din învățământ care suferă de o afecțiune cronică, de exemplu diabetul zaharat sau au o problemă de imunitate, cu ajutorul unei adeverințe eliberate de medicul specialist pot fi scutiți de la cursurile față în față. Tot în mediul online își vor ține cursurile și profesorii în vârstă.

Modul în care se vor ține cursurile în universități va fi decis de către conducerea instituțiilor după consultarea senatului universitar.

„DSP/DSPMB va efectua ancheta epidemiologică, va stabili contacţii direcţi ai cazurilor confirmate şi va decide împreună cu conducerea unităţii de învăţământ dacă se impune carantinarea celor care nu fac parte din clasa la care s-au suspendat cursurile, inclusiv a personalului didactic/nedidactic/auxiliar', se mai specifică în document.

În cazul în care printre angajații din învățământ vor fi depistați pozitiv cu noul coronavirus, aceștia sunt obligați să anunțe conducerea unităţii de învăţământ pentru a informa DSP/DSPMB.

Reprezentanții DSP/DSPMB vor face ancheta epidemiologică și vor stabili cu cine au avut contact direct, urmând să decidă împreună cu cei de la conducerea unităţii de învăţământ dacă vor suspenda sau nu activitățile didactice.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri