Noaptea de Sanziene la Muzeele Minovici

O voce minunata, cea a Feliciei Filip, va face ca a patra venire a Sanzienelor la casele Minovici sa fie o adevarata incantare.

Cand: 23 iunie, ora 19:00
Unde: Muzeele Minovici, Str. Nicolae Minovici, Nr. 1, Sector 1

Orice asemanare cu o Sanziana galbena sau alba, traditionala sau moderna, va fi benevenita, iar doamnelor le recomandam incaltaminte adecvata pentru gradina.

Noaptea de Sanziene la „Minovici‘‘
Asociatia „Prietenii Muzeelor Minovici" organizeaza pe data de 23 iunie evenimentul "Noaptea de Sanziene la Minovici", care isi propune relansarea in circuitul cultural national a doua muzee unice. E vorba despre muzeele construite de familia Minovici, ai carei membri si-au legat destinul de cel al Romaniei, lasandu-ne o mostenire culturala si sociala cu totul aparte.

Celebra Casa cu Clopotei adaposteste primul muzeu bucurestean de arta populara, gazduind o colectie impresionanta de costume de port traditional, obiecte de lemn din secolele XVII si XVIII, ceramica si icoane pe sticla din Ardeal, sute de oua incondeiate din intreaga tara si celebrii clopotei de portelan din Foisor, care au dat si denumirea locului. Intemeietorul acestui muzeu, Nicolae Minovici, l-a donat prin testament Primariei Capitalei.

Pasionat, la randul sau, de arta si incurajat de unchiul sau sa continue traditia de colectionari a familiei, inginerul Dumitru Minovici a construit, intr-un stil gotic-tertiar, Muzeul de Arta Veche Apuseana, care ii poarta numele – al doilea muzeu Minovici. Cladirea gazduieste o colectie de arme medievale si moderne, vitralii, tapiserii flamande, mobilier, picturi si raritati bibliofile. Si acest muzeu a fost donat de catre fondator Academiei Romane.
 

 Text: Malina Sterea.

Citeste si articolul Noaptea la Sanziene

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri